Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de març del 2016 | 13:00
Opinió · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

Només Oriol Pujol ?

Aquests últims quinze anys he escrit a Tribuna centenars d'articles i avui escric, de ben segur , un dels més tristos. Ara que tothom gira l'esquena als Pujol jo vull manifestar que sentia i encara sento, tot i les circumstàncies, una certa simpatia per Oriol Pujol. Si voleu qualifiqueu-ho de debilitat.

I és que jo que vaig ser el primer que vaig denunciar la pedagogia de la corrupció que es practicava a CDC en els anys 80, i que per aquesta raó vaig ser-ne expulsat, (ja llavors els vaig advertir que que "prendrien" mal) , ho puc manifestar sense que ningú em pugui acusar de fer-ho per cap mena d'interès personal.

Així, el que vull reivindicar amb aquest article és l'Oriol patriota que tenia un futur prometedor i  que  va ser un dels artífexs del gir cap a l'independentisme de CDC. I sense voler-lo exhimir de les seves responsabilitats, que si les té la justicia ja ho dirà, penso que el que li va passar a l'Oriol  és fruit de  dècades de silencis miserables que van aconseguir normalitzar la "suposada" corrupció des dels entorns de  l'establishment.

Un dels fundadors de CDC, fa uns mesos, em va dir "El que pagarà els neulers serà l'Oriol perquè en el fons és el més innocent de tots. Ha nascut i ha crescut en aquest món".

CDC partit al que estimo perquè hi vaig posar el meu granet de sorra per fer-lo realitat i perquè molts dels seus militants continuen sent amics meus han de fer una profunda reflexió i una catarsi col·lectiva. No pot ser que s'expulsin les puces de sobre carregant totes les culpes únicament en la família Pujol. Que també, però el que cal és que tots plegats n'assoleixin la seva part de responsabilitat perquè desenes i desenes de militants han viscut dels beneficis d'aquesta manera de finançar la política i alguna cosa més...És una vergonya veure com militants de tota la vida de CDC i de les noves generacions que comparteixen que no han treballat mai fora de les institucions o del partit ara fan veure que no en sabien res i que fins i tot ni s'ho ensumaven.Tanta hipocresia és indignant. CDC si es vol treure l'estigma de la corrupció ha d'eliminar els xixarel·los miserables i renovar-se completament amb centenars de càrrecs que hagin fet catarsi o amb nous dirigents sorgits del món municipal que són la gran pedrera dels convergents.Naturalment tot això acompanyat de la retirada dels dirigents que van callar  i van tolerar-ho tot plegat.

En els propers mesos CDC patirà i molt. L'estat farà el possible per tal que vagin aflorant un darrere l'altre tots els afers judicials que puguin i caldrà llavors que els homes i dones honestos i patriotes convergents, que són la gran majoria, aguantin el xàfec i facin confiança per tal de poder superar les xacres del passat i puguin també cimentar el que ha d'ésser la CDC del segle XXI.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Recull de premsa · Seguretat
Sellarès: "Seguretat Nacional i Procés"
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Indica publicitat