Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de juliol del 2016 | 16:52
Opinió · Política catalana
Jordi Porta

El moment abans i després de l'estiu

Continuem en una situació política difícil que si no es poden veure sortides cap a la millora de les condicions per esdevenir un estat independent, que vol dir que la ciutadania de Catalunya pugui decidir democràticament el model de societat 

que cregui millor, els ànims populars poden començar a fatigar-se i deixar córrer la preocupació pel futur del país. És afortunadament cert que els partits majoritaris al nostre país i la mobilització de la societat civil, especialment a través d'Omnium Cultural i de la ANC, continuen treballant per anar fent passos endavant malgrat els entrebancs constants del govern espanyol i la negació costant a l'exercici democràtic que permeti que el poble català pugui decidir lliurament el seu futur social i polític.

Hi ha tres nivells de l'esforç que hem de continuar fent per tal d'arribar a aconseguir els nostres objectius.

El primer és no alimentar el desànim de la població respecte al procés que estem seguint, incrementant els espais de participació i posant en relleu els avantatges socials i econòmics que podrem aconseguir si arribem a fer triomfar el procés.

El segon és posar en qüestió la pretesa pulcritud democràtica de la Constitució del 1978, quan tots recordem en quines circumstàncies es va redactar i aprovar i com s'ha anat interpretant i aplicant durant aquest darrers trenta vuit anys. O sigui que el respecte a la llei sempre ha d'anar acompanyat de la valoració de com es va aprovar la llei corresponent.

El tercer és el treball de difusió internacional que s'ha d'incrementar posant de relleu la voluntat del poble de Catalunya i la seva tradició democràtica que ha estat massa sovint anul·lada per les forces de l'estat espanyol i que no permeten, com passa a altres nacions del món, acceptar el seu desenvolupament democràtic (Escòcia, Quebec...)

En fi, que tenim feina i, com ja he dit forces vegades, convé que en aquest procés hi col.laborem unitàriament de forma que entenguem que per tirar endavant una política més d'esquerres o de dretes, cal primer que junts aconseguim el marc institucional que necessita el nostre país.


Jordi Porta

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Porta
Jordi Porta
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política catalana
Les maniobres per desviar l'atenció pública
Opinió · Política catalana
Del carrer a les nostres institucions
Opinió · Política catalana
Els poders públics i la societat civil
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Opinió · Política catalana
Endavant i mantinguem la dignitat
Indica publicitat