Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de de maig del 2013 | 18:09
Opinió
Xavier Serrahima
Escriptor

Els nazis som nosaltres

Els catalans i catalanes són, sens dubte, gent afortunada. Des de fa 300 anys, per haver estat conquerits militarment per l'imperi espanyol, que convertí les seves possessions colonials en potències enriquides i capdavanters: com bé sabem, el G-7 està integrat exclusivament per estats hispanoamericans.

Si ens haguessin conquerit els anglesos o els francesos, segur que a hores d'ara estaríem ben empobrits, a la vora de la fallida econòmica.

Des de fa poc, tenim també la sort que els nostres amos espanyols ens recordin, dia sí, dia també, allò que som però ens neguem a reconèixer: nazis. Ho fan alguns requetès des de dins, com Javier Mariscal —"[La Diada] semblava l'època de Hitler"— i des de la capital de l'Imperio contínuament. Des del periodisme privat de la dreta més avançada però també des de la televisió pública més objectiva de l'orb, Telemadrid, que assegura que el nacionalisme català aplica els mitjans de propaganda del Ministre de Propaganda i Il·lustració Popular d'Adolf Hitler, Joseph Goebbels.

Tenen raó, és clar: per més que fem veure el contrari, els catalans quan parlem de "normalització lingüística" el que pretenem, en realitat, és "imposar el català" —bé, en realitat això és un nou eufemisme, en realitat volem dir "eliminar l'espanyol". A més a més, els i les alumnes que no parlen català a les nostres escoles duen una bata diferent, on hi hem cosit un escut amb una "eñe" dins d'un senyal de prohibició; si hi reincideixen, els subministrem oli de ricí i els rapem el cap al zero; si, tot i així, no n'aprenen, els separem dels seus pares biològics i els "immergim" en alguna família que tingui, almenys, els besavis catalans.

I pensar que fins ara sempre s'havia cregut que els culpables de l'ajusticiament del President Companys foren els franquistes, quan fórem nosaltres! Els sil·logisme no pot és més elemental: si els nazis el lliuraren a la dictadura de Franco i nosaltres som els nazis..., nosaltres el lliurarem al franquisme!

Per fi entenc el cèlebre llibre de Montserrat Roig Els catalans als camps nazis: no hi anàvem a morir, per rojos, ateus o separatistes —o, simplement, per catalans (què no era un motiu suficient, potser?)—, sinó per aprendre-hi els seus mètodes totalitaris genocides!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Xavier Serrahima
Indica publicitat