Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de d'octubre del 2013 | 18:49
Opinió
Miquel Sellarès
Periodista

Catalunya no tolerarà cap violència

L'Estat i les seves clavegueres a casa nostra estan desenvolupant una estratègia concreta i planificada a través de la seva 'quinta columna' per a fer fracassar el sobiranisme català. Aquesta és una evidència que ningú no s'atreveix a desmentir.

Les fases d'aquest pla s'han anat desplegant seguint les pautes dels manuals desestabilitzadors que es coneixen i que s'han aplicat --amb èxits i fracassos-- a diferents llocs del món. La de l'Estat no és una estratègia innovadora. A més, aquesta estratègia de l'Estat es fa des de la prepotència d'un nacionalisme, l'espanyol, que no necessita ni fer-ne esment.

Sectors de l'extrema dreta activista --fins i tot alguns nostàlgics del franquisme-- acompanyats per alguns membres jubilats i caducs de les Fuerzas Armadas Españolas (FAE), volen passar de la fase actual a la fase violenta pròpia d'aquests manuals amb un argument de base: creuen que la població catalana de més edat, els qui van viure la guerra civil i/o el franquisme, s'atemoriran.

El pla d'aquests sectors seria incrementar la inseguretat ciutadana a través de grups pagats que exercirien diversos tipus de violència i que també es focalitzarien en atemptar contra locals de partits i militants, tot intentant enfrontar alternativament espanyolistes i sobiranistes.

Aquests sectors creuen que crear temor i un cert caos comportaria que sectors de més ordre de la societat catalana demanessin la intervenció de l'"Estat salvador" i de les seves forces de seguretat.
La prevenció, la intel·ligència i l'exhibició de força de la policia catalana van fer abortar tota l'estratègia dels ultra espanyolistes"
El 12-O d'enguany alguns d'aquests sectors volien començar a enviar desenes d'energúmens a la capital catalana, principalment a la celebració de l'ultradreta a Montjuïc, amb la consigna d'acabar la diada amb aldarulls i bretolades que serien, al seu temps, magnificades per la premsa afí de Madrid --les seves ràdios i televisions. Però l'operació va ser un fracàs total.

La prevenció, la intel·ligència i l'exhibició de força de la policia catalana van fer abortar tota l'estratègia dels espanyolistes ultra. Un èxit, doncs, de la Policia de Catalunya, en el qual també hi va ajudar l'actitud responsable i cívica dels organitzadors i manifestants unionistes de la plaça de Catalunya. Aquests, tot i el seu gran fracàs de convocatòria, van mantenir una actitud cívica, com és costum que sigui present en la societat catalana.

El 12-O, doncs, ha servit per a què el civisme dels ciutadans de Catalunya, acompanyat de les seves forces de seguretat, hagi mostrat al món el múscul de l'ordre democràtic. Cal que el missatge que Catalunya no tolerarà cap violència i que tot el procés es farà seguint el màxim ordre democràtic arribi a qui hagi d'arribar...

Un darrer advertiment: la magnificació de petits aldarulls i bretolades s'ha d'evitar, i aquests s'han d'investigar amb rigor i fins a les darreres conseqüències. No podem donar cap oportunitat als qui volen, conscientment o inconscient, activar i magnificar la violència a Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat