Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de gener del 2014 | 17:17
Notícia

Un nou moviment ciutadà de l'esquerra espanyola, a favor de la consulta catalana

Una nova candidatura popular d'esquerres, anomenada Podemos i formada per membres de la societat civil espanyola, ha presentat aquesta setmana Mover ficha: convertir la indignación en cambio político on s'hi assegura que estan "encantats" amb la celebració dels referèndums escocès i català.

Pablo Iglesias.

Barcelona · Una trentena de personalitats de la societat espanyola ha defensat aquesta setmana la creació d'una candidatura popular per a les properes eleccions europees, Podemos, que defensi una regeneració de la democràcia espanyola.

Des del precari estat de salut de la democràcia espanyola, la nova candidatura ha defensat una alternativa a la crisi social i política espanyola i ha apostat per la "recuperació de la sobirania popular" com a resultat d'un procés participatiu obert.

En aquest sentit, la candidatura ha sentenciat, a través del manifest Mover ficha: convertir la indignación en cambio político que estan "encantats" amb la celebració de les consultes per la independència que s'han de dur a terme tant a Escòcia com a Catalunya.

La candidatura està liderada per Pablo Iglesias, professor universitari, politòleg i tertulià de 'La Tuerka'. D'entre els signants del manifest s'hi troben Albano Dante-Fachin (editor de la revista Cafè amb Llet), Santiago Alba Rico (filòsof), Jorge Riechmann (poeta, activista ecologista ), Jaime Pastor (Profecssor UNED), Cecilia Salazar-Alonso (activista de la Marea Verde-Madrid), Elena Maeso (activista de la Oficina Precaria), Tristán Meyer (La Tuerka) i Bibiana Medialdea (professora d'economia UCM).

Podeu consultar la totalitat del manifest a la secció Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat