Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de febrer del 2011 | 18:48
Notícia · Societat civil

L’entitat que ha lluitat per la restitució de les Quatre Columnes combatrà perquè la placa commemori els “patriotes” catalans

Enric Padrosa ha explicat a Tribuna.cat que després de les municipals negociaran de nou perquè amb “l’actual govern poques perspectives hi ha de canviar”. “Sembla que la paraula ‘patriotes’ no els agrada a l’Ajuntament”, ha dit.

Enric Padrosa, amb Hereu, Mas i de Gispert

Barcelona · “Estem molt contents, ens ho mereixíem, si bé encara falten els serrells”. Aquest és el sentiment dels membres de la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i les Llibertats Nacionals que, després de vuit anys batallant per restituir les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch, han vist acomplert el seu objectiu aquest diumenge. El principal serrell de què parla el membre fundador de la Xarxa, Enric Padrosa, però, és la placa que hi ha al peu del monument. Tot i que l’objectiu de l’entitat era que inclogués el text 'Monument nacional d'homenatge als homes i dones patriotes catalans de tots els temps', l’Ajuntament ha decidit tirar pel dret i posar 'Restitució com a acte de justícia històrica de les 4 columnes, enderrocades per la dictadura l'any 1928 pel seu caràcter de símbol de Catalunya'.

“Sembla que la paraula ‘patriotes’ no els agrada a l’Ajuntament”, ha afirmat Padrosa, que ha admès que, tot i que no els ho han dit directament, “els fets ho demostren”. El membre fundador de la Xarxa ha explicat que des del consistori no els havien dit res, fins que a la darrera setmana els van comentar que “ho havien consultat amb el PP i, com que no hi havia consens, no s’ha fet”. Padrosa ha dit que, tot i així, van proposar un text alternatiu, però la resposta ha estat negativa.

Davant aquest fet, i tenint en compte les “poques perspectives” que hi ha que l’equip de govern canviï d’opinió, la Xarxa esperarà fins a les eleccions municipals per negociar de nou el contingut de la placa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat