Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de desembre del 2014 | 20:28
Opinió · Política catalana
Enric Padrosa
Associació Josep-Narcís Roca i Ferreras

Legalitat i independència

La tan esmentada "legalitat" espanyola --en aquest cas, la del Partit Popular (PP)-- és il·legal perquè no és democràtica.

Malgrat s'omplin la boca amb la paraula "il·legal", que tan repetidament utilitza el PP, no poden fer-nos creure que senten aquesta legalitat d'una altra manera que no sigui promulgant lleis retrògrades i antisocials.

És per aquesta raó que sovint  ens aclareixen que primer és "complir amb la llei" (Mariano Rajoy dixit) i "després amb la democràcia", deixant-se a l'aiguera el fet que sense democràcia no hi ha lleis homologables a la dels altres països del nostre entorn; països com, per exemple, els nòrdics o Anglaterra, entre d'altres. Defensen, doncs, els seus interessos partidistes i espanyolistes en el sentit més barroer. 

La recent sentència contra la llei de consultes i contra el decret de convocatòria del 9-N ha causat la suspensió cautelar de la llei i del decret per cinc mesos prorrogables indefinidament, en afegit que, si continua endavant, tindria efectes legals contra els polítics i els funcionaris implicats perquè seria un acte de greu desobediència.
Referint-se a les demandes del dret a decidir de Catalunya, el cap del govern espanyol ha dit: "'Ni puedo ni quiero'". Fantàstic!"
Al mateix temps, però, s'ha donat a conèixer que el jutge Santiago Vidal ha estat greument sancionat davant la possibilitat de suspensió de la seva carrera judicial per haver-se mostrat partidari de la independència de Catalunya, és a dir: tot el poder de l'estat va muntar ràpidament un legislatiu amb una majoria parlamentaria absoluta i una d'extrema dreta, amb el corresponent poder legislatiu, executiu i judicial

El cas és: del que paguem i del que ens tornen hi ha una diferència de 13 milions d'euros, però no és aquest l'únic cas de falta de democràcia, també estem a les antípodes dels casos d'Anglaterra i Escòcia --per posar només un exemple. En resum, tenim molta urgència en marxar d'un estat que ens nega els nostres drets com a poble, la nostra llengua que no ens reconeix abduint que Catalunya sempre ha estat part d'Espanya. El govern espanyol està enrocat defensant que la sobirania està en "la totalitat del poble espanyol" per sota de qualsevol parlament i de qualsevol llei.  

Els mitjans europeus ja s'han adonat que el govern espanyol està enrocat en que la sobirania de l'estat "només és del poble espanyol", sense tenir en compte les nacionalitats existents dins l'estat, cosa que és un escarni per la democràcia i demostra ben clarament el sentit polític de l'estat als qui encara no ho tenien prou clar. Referint-se a les demandes del dret a decidir de Catalunya, el cap del govern espanyol ha donat la següent resposta en el Congreso de Diputados: "Ni puedo ni quiero". Fantàstic!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Enric Padrosa
Enric Padrosa
Associació Josep-Narcís Roca i Ferreras
Opinió ·
Marejant la perdiu
Opinió · Política
Quan allò políticament correcte esdevé covardia
Opinió · Societat civil
PSC vers PSE
Opinió · Societat civil
Els partits polítics per una banda i la societat civil per una altra
Indica publicitat