Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de setembre del 2011 | 19:09
Notícia · Societat civil

"Esperem que el compromís sigui signat i que l'acord impliqui sancions"

Josep Maria López-Llaví, membre del consell consultiu de la Plataforma per la Llengua, ha trobat a faltar un compromís vertader i signat entre ambdós membres de l'acord a què aquesta setmana han arribat la Conselleria de Cultura i les majors.

Barcelona · López-Llaví ha anunciat que la Plataforma per la Llengua, l'entitat en defensa i promoció de la llengua catalana, està encara valorant la lletra petita i les conseqüències de l'acord que el conseller de cultura ha anunciat aquesta mateixa setmana i que preveu el 35% de còpies doblades al català el 2017 en comptes del 50%. Tot i que l'entitat ha publicat un comunicat en el qual celebra el desbloqueig de la situació, Josep Maria López-Llaví ha indicat que la plataforma lamenta que l'acord no aporti informació suficient sobre les condicions del pacte.

"A hores d'ara només hem pogut accedir als limitats gràfics que el departament té al web oficial" ha sentenciat López-Llaví, qui ha volgut destacar la importància que aquest acord vagi més enllà d'una simple declaració de propòsits i impliqui un compromís signat per part del sector cinematogràfic. "Si no existeix aquest compromís, a nosaltres no ens mereix cap tipus de crèdit" ha sentenciat.

El membre del consell consultiu de la Plataforma per la Llengua ha dit que li fa cert "respecte" el pacte a què ha arribat el conseller Mascarell perquè recorda la situació que es va viure el 1997: "El decret de cinema en català promogut pel conseller de Cultura Joan Maria Pujals, a final de 1998 i inici de 1999, va ser retirat pel següent conseller, Jordi Vilajoana, qui va optar per una política de diàleg i d'evitar l'enfrontament amb les majors". En aquest sentit, López-Llaví ha lamentat la confiança de Vilajoana pel sector: "El resultat d'aquest diàleg ja sabem quin va ser: 3% de presència de català a les sales del país".

Amb tot, la Plataforma per la Llengua ha exigit a l'executiu de Mas i a les empreses del cinema implicades que els primers passos per desbloquejar la situació actual "s'encarin a l'objectiu marcat per la legislació vigent: en 7 anys, el 50% de l'oferta cinematogràfica ha de ser en català i s'ha d'aplicar en totes les sales de cinema de Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat