Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 24 de de novembre del 2011 | 19:54
Notícia · Societat civil

El grup de suport dels 9 de Palma afirma que el cas ha pretès criminalitzar l'independentisme i reforçar el Círculo Balear

Recentment, l'Audiència Provincial de Palma ha mantingut la condemna a cinc dels acusats.

Tribuna Mallorca · Fa uns dies, l'Audiència Provincial de Palma es pronuncià de forma definitiva sobre els recursos que, tant l'acusació com la defensa, presentaren a l'anterior sentència del cas dels 9 de Palma. El resultat és el manteniment de la resolució del jutjat d'instrucció número 8. Davant d'això, el grup de suport als acusats considera lamentable que el jutge Calderón no qüestioni els fets "provats" a l'anterior judici, que el col·lectiu considera "una autèntica farsa, on tots els testimonis de l'acusació eren membres del Círculo Balear i participants directes de la provocació que aquesta organització dretana i espanyolista dugué a terme a la manifestació anticorrupció".

El grup tampoc no comparteix la consideració per part del jutge de Jorge Campos com a "personatge públic", ja que, en realitat,  és a través de processos com aquest que Campos cerca fer-se propaganda. Per al grup de suport, "la situació és la mateixa que al principi: es condemna 5 joves per un motiu que per a la justícia espanyola pesa molt més que unes suposades injúries i amenaces, la seva militància independentista. Ha estat en tot moment, doncs, un procés polític que ha mantingut el clar objectiu de criminalitzar Maulets i reforçar la imatge pública del Círculo Balear".

Malgrat tot, el grup expressa la seva satisfacció pel grau de suport popular rebut al llarg de la campanya, i afirma que ha estat aquest suport el que ha forçat l'absolució de quatre dels imputats, així com la reducció de les penes als altres cinc. El cas dels 9 de Palma, assenyalen, ha aixecat una important onada de solidaritat que ha arribat des d'associacions culturals fins a partits polítics, passant per col·lectius de tot tipus, que han demostrat la capacitat de reacció de la societat civil de Mallorca davant la repressió.

El col·lectius adverteix per concloure que "el magistrat, que considera la condemna "un oportuno mensaje", haurà de veure que aquest missatge, el de la repressió espanyola, mai no tendrà altre efecte que el d'encoratjar-nos a continuar la lluita amb renovades forces. S'acosten temps difícils, però sabem que la constància, l'organització i el compromís ens permetran assolir tots els reptes, avançant cap els nostres objectius finals: uns Països Catalans independents i socialistes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Política catalana
La giga enquesta
Opinió · Política catalana
El referèndum no enganya
Opinió · Política
Necessitem un De Gaulle
Opinió · Política catalana
L'hora PSC
Opinió · Política catalana
Confiança?
Opinió · Política catalana
Moció de confiança
Opinió · Política catalana
Declaració d'independència
Opinió · Política catalana
Catèxit
Opinió · Política catalana
La hipoteca de la CUP
Opinió · Política catalana
Sortir de la il·legalitat
Indica publicitat