Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de d'abril del 2011 | 18:23
Notícia · Societat civil

El govern americà canvia de parer i denuncia la preocupació per l'estat de salut del català

Sorpresa pels resultats de l'Infrome anual que publica el departament d'Estat nord-americà sobre els Drets Humans a l'estat espanyol: només una minoria creu que el castellà està discriminat a Catalunya.

La incansable feina del Col·lectiu Emma a favor d'una projecció de Catalunya a l'exterior més ajustada a la realitat ha donat els seus fruits. L'executiu nord-americà ha conclòs en el seu informe anual del 2010 que la llengua catalana ja no és una llengua prioritzada i que no discrimina el castellà a Catalunya. Lluny dels resultats presentats el passat 2009, en els quals s'hi concloia a través d'un cas particular succeït a Eivissa, que el castellà era perseguit als territoris de parla catalana, el Col·lectiu Emma ha posat en context el govern nord-americà i ha assegurat, d'aquesta manera, unes conslusions esbiaixades sobre l'estat de la qüestió a Catalunya.

L'informe de l'any 2010, el qual podeu consultar a la secció de Documents de Tribuna.cat,  té en compte l'agressió a la llengua que va suposar la sentència del Tribunal Suprem dictada a favor del parer de tres famílies que desitjaven l'escolarització dels seus infants en llengua castellana de manera íntegra. L'estudi també destaca que tant el govern de la Generalitat anterior (tripartit) com l´actual han defensat el model educatiu de la immersió lingüística i confirma que aquest model d'ensenyament ha facilitat l'aprenentatge en perfectes condicions d'ambdues llengües oficials durant molts anys.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat