Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 21 de de novembre del 2014 | 21:13
Notícia · Política

NECat i Moviment Catalunya, la llavor del nou socialisme català

La deconstrucció al si del PSC, una mort llargament anunciada, havia portat amb ella l'atomitazió dels catalanistes del partit: Ernest Maragall al nou projecte NECat (en aliança amb ERC), Joan Ignasi Elena a Avancem, Montserrat Tura i Antoni Castells a Moviment Catalunya... Les llargues reunions i converses han donat fruit aquesta setmana, amb una nova aliança encara sense nom.

M. Folch · Els darrers moviments al conjunt dels crítics del PSC --el nucli catalanista-- fan esperar, per la setmana vinent, el naixament d'unes noves sigles al panorama polític català. El Titanic que suposa el PSC actualment, donant l'esquena al sector catalanista, a la consulta per la independència, a una majoria social del país i a un dret fonamental com el dret a decidir, ha acabat tocant el fons de l'oceà.

Aquesta setmana els crítics del partit han anunciat que naixerà un nou projecte de partit degut a les disrepàncies amb la direcció del PSC, tant el liderat per Pere Navarro com el projecte continuista --de Navarro i del PSOE-- que actualment porta entre mans Miquel Iceta.

El nou projecte, encara sense nom i sense logo, serà fuit de la fusió entre Moviment Catalunya, plataforma creada pels exconsellers Montserrat Tura i Antoni Castells el passat mes de juliol, i Nova Esquerra Catalana (NECat), partit format per l'exconseller Ernest Maragall. D'aquesta suma de projectes se'n manté al marge, pel moment, Joan Ignasi Elena, qui es considera que amb el temps s'ha d'acabar sumant al nou partit.

El nou partit serà d'obediència estrictament catalana, defensarà que els catalans són sobirans per decidir el seu propi futur i posarà al mateix nivell la lluita pels drets socials i els drets nacionals, segons han explicat els ja exsocialistes al Diari ARA.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat