Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 7 de de juliol del 2014 | 19:47
Notícia · Política

'Moviment Catalunya', l'alternativa dels crítics del PSC

La deconstrucció al si del PSC és ja una realitat. Molts dels socialistes crítics amb l'orientació de la cúpula del partit els darrers anys han fet, finalment, un primer pas per a la creació d'una marca pròpia, 'Moviment Catalunya'.

Barcelona · Aquesta setmana militants crítics i històrics del PSC s'han trobat a Girona per posar les bases de Moviment Catalunya, l'alternativa al PSC en les properes eleccions municipals.

Aquest nou moviment polític pretén impulsar candidatures a les eleccions municipals sota els eixos de la defensa de la catalanitat i el progrés social i econòmic, temes de gran divisió durant els darrers anys a l'interior del partit dels socialistes de Catalunya.

La pataforma Moviment Catalunya està impulsada per Montserrat Tura, Joaquim Nadal, Marina Geli, Núria Ventura, Antoni Castells i Jordi Martí, entre d'altres, i d'entrada neix com a alternativa política no desvinculada del tot del PSC. Tot i això, Pia Bosch, del nou moviment, ha assegurat que s'ha creat Moviment Catalunya per les mancances en els valors de l'actual PSC, ja que molts militants "se senten orfes dels valors del socialisme i volem venir a sumar".

Moviment Catalunya és realització de la ferida oberta a l'interior del PSC, una primera passa consagrada en l'atomització del partit i la cristalització de la fuga constant de militants. La darrera demostració de la debilitat del PSC en fer conciliar les dues ànimes del partit l'ha representat Jordi Martí, qui en la mateixa reunió ha anunciat que abandona el partit.

Martí havia estat el líder del partit a l'Ajuntament de Barcelona, però paulatinament s'havia distanciat de la cúpula del partit per les qüestions referents al sobiranisme i al dret a decidir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat