Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de març del 2012 | 19:08
Notícia · Política

La coalició ERC-RCat-Catalunya Sí demana la derogació del Decret de Nova Planta

L'aprovació de la Proposició no de llei de la coalició suposaria el restabliment de la llibertat de Catalunya i de tots els seus drets històrics.

Barcelona · La coalició independentista al Congrés dels Diputats a Madrid, formada per Esquerra, Reagrupament i Catalunya Sí, ha presentat aquesta setmana al Parlament espanyol una Proposició no de llei sobre la restitució dels drets històrics i la llibertat de Catalunya, a través de la derogació dels Decrets de Nova Planta de València, Mallorca i Catalunya.

La proposició es fonamenta en el fet que la sobirania del Principat de Catalunya i dels regnes de València i de Mallorca va ser suprimida il·legalment per part de Felip V de Castella, tot incomplint l'ordenament constitucional vigent, el qual establia que aquest no es podia contradir per decrets o sentències reials. De manera concreta, la proposició no de llei reclama:

-Derogar els decrets de Nova Planta de València, Mallorca i Catalunya per contravenir la legalitat vigent quan van ser promulgats.
-Reconèixer al poble de Catalunya com a dipositari de la seva sobirania nacional.
-Restituir la llibertat de Catalunya i tots els seus drets històrics.
-Crear una Comissió bilateral Estat-Generalitat de Catalunya amb la finalitat d'iniciar tots els tràmits legals necessaris per a la restitució i compensació de les conseqüències polítiques, territorials, jurídiques i econòmiques derivades de la imposició del Decret de Nova Planta.

La derogació d'aquest decret suposaria la restitució i la compensació de les conseqüències polítiques, territorials, jurídiques i econòmiques derivades d'aquesta imposició. El Decret de Nova Planta prové del dret de conquesta que s'establí per obligació i que incompleix l'ordenament legal i el dret internacional ja vigent al segle XVII-XVIII (incompliment del Tractat internacional de pau d'Utrecht de 1713, la contravenció de les condicions successòries imposades per Carlos II en disposicions testamentàries, així com l'abjuració del rei Borbó a les Constitucions Catalanes i el menyspreu a les institucions).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat