Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de maig del 2012 | 18:52
Notícia · Política

Els sobiranistes d'ICV clamen per un full de ruta

Aquesta setmana s'ha celebrat el primer fòrum d'ICV de debat obert sobre el catalanisme, amb el qual els ecosocialistes busquen assentar un nou model d'estat al si del seu partit.

Barcelona · L'herència viva del PSUC que roman a ICV ha centrat l'atenció de la direcció dels ecosocialistes que, per primer cop i dins del procés participatiu de la 10ª Assemblea Nacional, han celebrat un fòrum sobre el projecte nacional català.

La direcció d'ICV debatrà, des d'aquesta setmana i fins a la tardor, si cal assumir plenament el model d'Estat propi per a Catalunya, una decisió que els ecosocialistes es qüestionen de manera seriosa des de la primera sentència mutilatòria del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut català.

Encara sense acordar res en ferm, ICV ha defensat al primer fòrum sobre el nacionalisme català la "necessitat" d'exercir el dret a decidir, un fase que han situat més enllà de la simple reclamació. En paraules de la responsable de l'àmbit nacional d'ICV, Teresa Mira, cal que federalistes i independentistes de dins del partit "s'uneixin" per exigir un Estat propi per a Catalunya.

"L'argument de la cohesió social com a fre al procés sobiranista ja no és vàlid, perquè ara el que trenca la cohesió són les retallades, no l'autodeterminació, i precisament l'Estat propi facilitaria la sortida de la crisi i la redistribució de la riquesa" ha dit. Al fòrum hi ha participat Joan Ridao, exsecretari general d'Esquerra, qui ha subratllat la necessitat que ecosocialistes i sobiranistes vagin a una: "Cal construir una alternativa que agrupi l'esquerra nacional per poder ser una opció de govern. Només ens en podem sortir si anem units i de la mà".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Bosch: "Reflexionar sobre el procés. Lluitar pel referèndum"
Llibres / revistes ·
Iniciativa per guanyar
Notícia · Política catalana
Moviments de renovació a ICV
Crònica · Política catalana
Reflexions des de l'independentisme ecosocialista a propòsit del procés de sobirania
Opinió · Política catalana
Reflexions sobre la decisió d'en Raül Romeva
Opinió · Política catalana
Tot suma
Opinió · Política catalana
Tot buscant sumar-ne 68 "ara torno?"
Opinió ·
Sobre el populisme de Podem i la supeditació d'ICV
Recull de premsa · Política catalana
Marina Llansana: "És imprescindible que l'independentisme torni a agafar la iniciativa"
Opinió · Política catalana
De què ha servit?
Indica publicitat