Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de juliol del 2011 | 18:39
Notícia · Política

El PP aprova el tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca

El Consell de Mallorca aprova la clausura dels mitjans de comunicació públics, i alhora accelera els tràmits per fer efectiu el tancament. Televisió de Mallorca i Ona Mallorca no tenien deutes.

Barcelona · Aquesta setmana el Consell de Mallorca ha aprovat el procés de tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca, una decisió política del Partit Popular de les Illes que no compta amb el consens social ni del sector. Amb dinou vots a favor ─dels consellers del PP─ i tretze en contra ─PSIB i la coalició PSM-IV-EM─, el ple d'aquesta setmana ha donat el vist-i-plau a la proposta presentada pel PP per declarar d'interès públic el començament dels tràmits de clausura de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca.

Els mitjans de comunicació públics, que havien complert amb escreix la seva funció de servei públic a través d'una programació íntegrament en català i afavoridora de la integració social i cultural dels nouvinguts, no comptaven amb deutes en els seus comptes, motiu pel qual aquesta decisió s'ha considerat una acció política unilateral contrària a la pluralitat informativa al consens que suposa l'actual Llei de Normalització Lingüística de les Illes. Tot i això, el govern ha justificat aquesta mesura per tal d'evitar "una duplicitat de serveis".

La mesura ha comptat amb l'oposició de bona part del sector polític, periodístic, cultural i social de les Illes Balears, d'entre els quals s'han destacat les crítiques de Joves de Mallorca per la Llengua, l'Obra Cultural Balear, la plantilla de treballadors de l'empresa pública i PSM-IniciativaVerds-Entesa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat