Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de de gener del 2016 | 12:59
Notícia · Economia

Junqueras admet que no tenen marge per a ampliar les partides socials

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" el vicepresident  econòmic del govern, Oriol Junqueras, ha dit que vol aprovar els pressupostos al més aviat possible i amb el màxim consens polític, però ha admès que seran uns comptes injustos per a la societat catalana.

Junqueras ha recordat que el govern espanyol gestiona el 90% dels recursos de Catalunya i això no dóna marge per poder retocar gaire les partides socials com les d'educació o sanitat.

Sobre aquestes partides, el vicepresident la Generalitat ha assegurat: "Malgrat que intentarem, no només mantenir-les, sinó ampliar-les en la mesura del possible, malgrat això quedarem a anys llum en tots aquests àmbits. Perquè és evident que la nostra societat genera els recursos però el nostre govern i el nostre Parlament no els tenen."

Pel que fa al sentit del vot d'Esquerra en un hipotètic debat d'investidura de Pedro Sánchez com a futur president del govern espanyol, Junqueras no ha garantit que s'abstinguin i ha assegurat que tampoc han rebut cap proposta per fer-ho.

El president d'ERC ha dit: "No ens han fet cap petició, ni cap demanda, ni cap oferta, ni res i, per tant, com ens hem de posicionar respecte d'una cosa que mai s'ha produït ni mai ens han demanat, ni mai ens han dit? Seria un posicionament preventiu que potser seria del tot inútil."

Tot i no haver rebut cap proposta, Junqueras ha confirmat que ha tingut contactes amb Pedro Sánchez i també amb el líder de Podem, Pablo Iglesias.

Si voleu sentir l'entrevista completa amb Oriol Junqueras, cliqueu aquí.Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat