Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de de setembre del 2011 | 19:23
Notícia · Política

CiU s'alinea amb PSC, PPC i C's per evitar que el CAT a les matrícules deixi de ser sancionable

Lamentable paper final de la federació en el Debat de Política General, al alinear-se amb el bloc unionista per tombar la resolució presentada per ERC, que ha obtingut el suport d'ICV i SI.

El Parlament de Catalunya ha rebutjat, en la sessió final del Debat de Política General d'aquest divendres, una proposta de resolució que ERC havia presentat per evitar que portar un adhesiu amb el 'CAT' fos sancionat pels Mossos i les Policies Locals. La iniciativa ha rebut el suport dels republicans, ICV i Solidaritat. Però els diputats de CiU, PSC, PPC i Ciutadans han ajuntat els seus vots per tombar la proposta de resolució.

El text que s'ha votat aquest divendres al migdia pretenia que el Parlament instés al Govern de la Generalitat a "emetre una resolució, ordre de Govern o comunicació dirigida al Servei Català de Trànsit, els Ajuntaments, els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals" on es declarés que a aquells vehicles que portin enganxat un adhesiu amb el 'CAT' "sobre la E de la matrícula no els siguin aplicables" els articles sobre trànsit i seguretat vial que penalitzen aquesta pràctica. La proposta demanava que portar aquesta enganxina "no sigui objecte de sanció, perquè no impedeix la identificació del vehicle ni fa inintel·ligible la matrícula".

La proposta d'Esquerra volia també que aquesta resolució es fer extensible a tots els ajuntaments i administracions públiques de Catalunya "per animar-los a actuar en el mateix sentit amb les flotes de vehicles respectives". Aquesta última part ha tingut un lleuger canvi de vot d'ICV-EUiA, que ha passat de ser favorable en la primera meitat de la proposició a donar un vot d'abstenció en aquesta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat