Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de gener del 2010 | 16:11
Notícia · Política

Ascó tira pel dret i CiU obre expedients informatius als regidors

Barcelona · Després de la negativa del President de la Generalitat, José Montilla, i de la gran expectació generada per la decisió final de l'Ajuntament d'Ascó sobre l'aprovació del cementiri nuclear al seu municipi, finalment s'ha obert foc i l'alcalde, Rafel Vidal, ha fet públic el resultat de les votacions.

Ascó ha aprovat acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC) per set vots a favor (quatre de CiU, un del PSC i dos dels independents) i dos en contra (dos regidors independents), una decisió que ha evidenciat la manca d'acord i consens social entre Govern català i el municipi d'Ascó.

Les reaccions a tot plegat ja han començat a fer-se públiques. CiU ha informat que no suspendrà de militància l'alcalde ni els tres regidors de la federació, però ha dit que els obrirà un expedient informatiu per haver votat a favor d'una candidatura que el mateix partit denega. El PSC, però, encara no ha determinat quines seran les mesures que prendrà el partit vers el regidor del PSC a l'Ajuntament d'Ascó.

Per altra banda, el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha argumentat la negativa a aquest projecte de cementiri nuclear i ha dit que no és "sensat" que Catalunya hagi d'assumir-ho tot perque el 40% de l'energia nuclear generada a l'Estat espanyol s'extreu del territori català. Per això, Carod ha apel·lat a la solidaritat històrica de Catalunya amb la resta de l'Estat i ha fet esment del dèficit fiscal: "Catalunya ja ha pagat prou; no té sentit que se'ns demani més solidaritat".

En aquesta línia, la Generalitat ha dit que entén que Ascó defensi els seus interessos però ha demanat consens polític i social per prendre una decisió d'aquestes característiques. La situació, però, no presenta de moment cap enteniment entre totes les parts implicades, i José Montilla ja ha informat que remetrà una carta al ministre d'Indústria per expressar el desacord de l'executiu català, i ha sentenciat que utilitzarà "tots els recursos legals" per impedir el cementiri nuclear a Ascó.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat