Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de d'octubre del 2009 | 15:34
Notícia · Política

Una nova proposta de les entitats sobiranistes sobre les consultes refà l'acord de Decidim.cat

Barcelona · Les entitats sobiranistes han decidit tenir més pes. Aquesta és la resolució que han acordat en la reunió d'aquesta setmana a Arenys de Munt de les diferents plataformes populars sobiranistes. En aquesta trobada les entitats han decidit tenir una major representació dins la comissió

que ha de vetllar per les consultes independentistes populars i refer bona part de la proposta consensuada per Decidim.cat.

Els acords han previst que la comissió mixta la integrin setze representats d'entitats -dotze més que el nombre consensuat pels representants d'alcaldes i regidors de Decidim.cat- i que es redueixi el número de dies per a la celebració dels referèndums populars. Segons ha confirmat el representant del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (Mapa), Josep Manel Jiménez, "el dia triat és el 13 de desembre i, un cop celebrades les consultes, es decidirà una altra data" perquè els tres dies fixats per Decidim.cat "dilueixen el ressò social dels referèndums".

La darrera modificació de la proposta dels representants polítics d'aquest cap de setmana és el portaveu de la comissió mixta. Les plataformes populars han acordat que aquest càrrec sigui per a l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra (AM2000), i que per damunt de la comissió mixta hi hagi un consell plenari "al qual estan convidades la resta d'entitats no integrants de la comissió i tots aquells municipis que hagin establert data per celebrar la consulta popular". El Mapa ha assegurat que la proposta es farà arribar a Decidim.cat i que "confia" que "també la faran seva".

Segons els recomptes provisionals, pel moment s'ha calculat que amb els referèndums populars podran dir la seva opinió sobre la independència de Catalunya més de 230.000 persones, ja que a dia d'avui els municipis que s'han adherit a la iniciativa i que pretenen celebrar la consulta ja superen els 124.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat