Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de juliol del 2011 | 17:57
Notícia · Política

Els quatre alcaldes de la CUP s'abaixen el sou

La mesura reduirà a una quarta part els sous dels batlles de Navàs, Viladamat, Celrà i Arenys de Munt, i "cap càrrec electe rebrà retribucions addicionals d'altres institucions, com ara els consells comarcals".

Irene Palol, alcaldessa de Viladamat

La CUP ha anunciat aquesta setmana que els quatre alcaldes de la formació –a Navàs, Viladamat, Celrà i Arenys de Munt- s'han abaixat "substancialment" els sous que perceben per acomplir les seves obligacions municipals. "No som aquí per viure de la política, sinó per dur a terme un programa de transformació política; i per això no necessitem que els nostres càrrecs electes percebin les quantitats escandaloses que els membres de tots els partits -sense excepció - havien ingressat fins avui", ha explicat Marc Sallas, membre del Secretariat Nacional de la CUP. "Pensem que els regidors poden ser retribuïts, però sempre d'acord amb els sous i els convenis de la majoria dels i les treballadores d'aquest país", ha afegit Sallas.

A Viladamat (Alt Empordà) on la CUP hi governa amb majoria absoluta, els quatre regidors de l'equip de govern, incloent-hi l'alcaldessa, la Irene Palol, passaran a rebre 160 € mensuals, mentre que l'antic alcalde cobrava un sou íntegre per dedicació exclusiva.

Per la seva banda, Josep Manel Ximenis, l'alcalde d'Arenys de Munt, percebrà 1.200 € mensuals, és a dir, un 75% menys del sou de l'antic cap del consistori, i Jaume Casals, el nou alcalde de Navàs (Bages), cobrarà 1.760 euros al mes, un 51% menys que el seu predecessor en el càrrec. En darrer lloc, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, ingressarà un 17,50% menys, mentre que la resta de regidors de l'equip de govern reduiran un 10% el seu sou.

Amb aquestes mesures, la CUP espera que "la classe política prengui bona nota; que comencin a satisfer-se algunes de les peticions ciutadanes en relació als sous dels polítics". Les quatre assembles locals de la CUP que dirigiran els governs municipals, a més, han promès austeritat en l'ús de la telefonia i de les dietes i han garantit que cap càrrec electe rebrà retribucions addicionals d'altres institucions, com ara dels consells comarcals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat