Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de juliol del 2011 | 18:14
Notícia · Illes Balears

L'OCB demana a Bauzá que es concentri en la lluita contra la crisi i que no lluiti contra 'suposats gegants catalanistes'

L'Obra Cultural Balear ha estès la mà al nou President de les Illes Balears i ha ofert al nou govern "la força de l'OCB per avançar en la cohesió social i la recuperació econòmica".

Barcelona · L'Obra Cultural Balear (OCB), l'entitat de la societat civil de les Illes més potent i organitzada, ha manitngut el primer contacte amb el govern des de les darreres eleccions. Una delegació de l'OCB formada pel seu president, Jaume Mateu, i pel coordinador de l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí, s'ha reunit aquesta setmana amb Bauzá i amb el conseller d'Educació i Cultura, Rafel Bosch per reclamar, entre d'altres, una acció contundent contra la crisi econòmica.

L'OCB ha demanat a Bauzá que no es faci de la qüestió lingüística un cavall de batalla per fer política partidista

L'entitat ha demanat a Bauzá que "es concentri en la lluita contra la crisi econòmica i que no perdi ni un minut en lluitar contra suposats gegants catalanistes, que, en realitat, són molins de vent que impulsen la convivència i la cohesió social". En matèria lingüística, l'OCB ha demanat a Bauzá que no es faci de la qüestió lingüística un cavall de batalla per fer política partidista i que es respecti el consens de la dècada dels anys 80 en matèria de política lingüística, que va permetre, entre d'altres avanços, l'aprovació per unanimitat de la Llei de Normalització Lingüística. L'entitat ha dfensat aquest consens com el punt de trobada possible entre tots els sectors socials i ha puntualitzat que l'alternativa "és un conflicte".

L'OCB també ha fet una sèrie de demandes en relació als àmbits en què ha fet feina des de la seva fundació l'any 1962: la promoció de la llengua i de la cultura, la reivindicació del màxim nivell d'autogovern i la defensa de l'educació com a eina de cohesió social. Com a impulsora de la cultura, l'OCB ha demanat al president que "es faci una aposta decidida per potenciar la indústria cultural, especialment del sector audiovisual. Des de l'OCB creim que una aposta forta per la indústria audiovisual serviria per crear molts llocs de feina i ajudaria a una sortida més ràpida de la crisi econòmica". Per últim, l'OCB ha demanat al president que "confiï en el professorat" i que el converteixi en el principal protagonista del procés d'aprenentatge.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat