Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de setembre del 2014 | 19:51
Notícia · Illes Balears

"Si Bauzá torna a governar, no quedarà res del catalanisme"

El lamentable paperot que està fent Bauzá a les Illes des de la seva arribada al Govern ha estat denunciat aquesta setmana per Cristòfol Soler, expresident de les Illes, qui a principis d'aquest setembre ha decidit abandonar el PP després de més de trenta anys per desavinences amb el president.

Cristòfol Soler.

José Ramón Bauzá s'ha plantejat posar-se absolutament totes les Illes Balears a la seva contra. Després de la confrontació total que el govern balear ha trobat en el sector de l'ensenyament, els sindicats, les entitats socials i la resta de partits polítics amb l'aprovació del TIL (que permet l'eradicació del català a les aules), ara el seu propi partit comença a donar senyals de greu malestar.

A principis de setembre d'enguany Cristòfol Soler (Inca, 1956) va decidir que les desavinences entre la política anticatalana de Bauzá i la seva acció destructiva contra totes les expressions culturals i socials del catalanisme a les Illes són intolerables. "Estic totalment allunyat de les decisions que Bauzá ha pres en relació al conflicte docent i la llengua en general" ha assegurat Soler a una entrevista a el setmanari El Temps.
És fàcil entendre't amb Bauzá però quan parles de llengua es tanca en banda. Mostra una catalanofòbia impressionant"
A la mateixa entrevista, Soler afirma que Bauzá està "aïllat a la cúspide, envoltat del seu petit grup de persones de confiança" i ha lamentat que no entén aquesta manera de fer política. "En una part de la militància del PP hi ha malestar. No s'entén el que fa Bauzá. Ell i el seu reduït cercle de confiança dirigeixen el govern i el partit sense comptar amb ningú més" ha denunciat l'entrevistat.

Finalment Soler ha conclòs que en distàncies curtes "és fàcil d'entendre-s'hi" amb Bauzá però que quan es parla de llengua "es tanca en banda": "mostra una catalanofòbia impressionant. Se sent dipositari de la missió d'eradicar el catalanisme de les Illes. Més que un president autonòmic, el veig més com un antic governador. No accepta que a Balears existeix un cert sentit de país i catalanisme. Si torna a governar de ben segur que no quedarà res del catalanisme".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat