Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de d'octubre del 2013 | 17:03
Notícia

El sí puja al 58,5% segons una enquesta de l'AMI

La iniciativa endegada per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha presentat una enquesta aquesta setmana on s'hi destaca que el 58,5% dels catalans votaria sí a la independència de Catalunya.

Barcelona · El 58,5% dels catalans votaria sí a la independència en cas que es realitzés una consulta sobiranista. Aquesta és la més destacada conclusió d'un estudi que ha presentat aquesta setmana l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

L'enquesta, realitzada a 3.000 persones, també destaca que el 19,3% de catalans votaria en contra de la independència i que el 22,2% no contesta a la pregunta o els indiferent o s'hi abstindrien. Malgrat això, els sí superen els no amb una proporció de 3 vots afirmatius per cada un dels vots negatius.

L'AMI ha constatat amb aquest estudi que, de celebrar-se una consulta sobre la independència avui mateix, 6 de cada 10 catalans votarien a favor de la independència, o el que és el mateix: més de 3 milions de catalans voldrien un Estat per Catalunya.

El sondeig, segons ha informat l'AMI, detalla que un 82% està d'acord amb que Catalunya pugui fer una consulta per decidir lliurement sobre el seu futur, enfront el 13% que diu estar en desacord. A més, la participació d'aquesta consulta seria superior a la mitjana de les participacions de les eleccions a Catalunya de la democràcia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat