Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de juny del 2013 | 16:37
Notícia

El model públic català de mitjans de comunicació, tocat de mort

El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha accentuat aquesta setmana el perill que corre la qualitat i pluralitat de la informació pública a Catalunya com a conseqüència de l'ERO a la CCMA anunciat aquesta setmana. El grup ha alertat que la mesura s'ha pres sense consens parlamentari.

Barcelona · Els periodistes del grup crític Ramon Barnils han indicat que l'ERO a la plantilla de Catalunya Ràdio i TVC anunciat aquesta setmana és fruit d'una decisió unilateral de CiU amb el vist-i-plau del PP.

A un comunicat emès, els periodistes han denunciat que l'ERO no compta amb consens parlamentari mínim i han sentenciat que la decisió és precipitada. "L'argument de l'estabilitat pressupostària esgrimit per la presidència de la CCMA grinyola pel fet que l'ERO es basa en uns pressupostos prorrogats amb un 0,7% de sostre de dèficit, un límit que tot apunta que serà més alt i que, per tant, donarà més marge pressupostari al govern" ha lamentat el col·lectiu.
L'ERO es basa en uns pressupostos prorrogats amb un 0,7% de sostre de dèficit, un límit que tot apunta que serà més alt"
El grup de periodistes Ramon Barnils també ha destacat que, de manera paral·lela el govern manté els ajuts públics a grans grups de comunicació privats, "en una dinàmica que fa pensar que l'estratègia del govern més que ajustar pressupostos pugui ser la de reformar el model públic de mitjans de comunicació". Sobre aquesta reforma, els periodistes han dit que va pel camí de deixar la indústria audiovisual catalana i el model públic català de mitjans de comunicació tocats de mort.

"En els darrers mesos ja hem vist com s'aplicava un acomiadament col·lectiu a l'Agència Catalana de Notícies (per estalviar un 0,001% del pressupost de la Generalitat), com es tancaven diverses delegacions territorials de TVC (per estalviar un 0,003% del pressupost de la Generalitat) i com s'acomiadaven 30 corresponsals de Catalunya Ràdio (per estalviar un 0,0002% del pressupost de la Generalitat)" han lamentat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat