Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de maig del 2010 | 17:11
Notícia · Economia

Castells anuncia una tisorada catalana "proporcional"

Barcelona · El Conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha resultat ser l'homòleg de Zapatero en la tasca encomanada -més ben dit dictada- per la Unió Europea de retallar els sous dels funcionaris. Castells ha recolzat aquesta setmana les mesures de contenció del president del Govern espanyol i ha anunciat que la Generalitat "treballa en un propi pla que també contempla una retallada de sous de funcionaris".

Aquest pla, segons el Conseller, contempla retallades més severes a aquells qui més cobren, de manera que seran "els que més guanyen els que tinguin una major retallada". El titular d'Economia i Finances també ha avançat que el pla català, a diferència del presentat per l'executiu del PSOE, aplicarà una pujada dels impostos, concretament el de transmissions patrimonials, perquè "és necessari que part de l'esforç de la reducció del dèficit es plantegi a través de l'ajustament d'impostos com aquest".

Aquesta darrera mesura implica la tributació del 7% al 8% per tal d'equiparar l'impost a la pujada de l'IVA, i d'encarir, en la mateixa proporció, l'impost sobra la compra d'habitatges de primer mà. Antoni Castells, que s'ha mostrat convençut de la mesura econòmica per tal d' "enfortir l'eurozona" ha lamentat, però, que des de Madrid "soni una música que pretén situar sobre les autonomies gran part de l'esforç en l'estalvi, quan és l'Estat qui té la major proporció del dèficit fiscal d'Espanya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat