Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de de novembre del 2014 | 19:26
Crònica · Societat civil

Acollonir les institucions i els funcionaris

El col·lectiu de l'Informe SIC, després de consultar i contrastar diferents fonts, pot afirmar des d'aquesta crònica que l'Estat, les seves clavegueres i els poderosos al servei d'Espanya estan prement l'accelerador per intentar enderrocar el President Mas --la bèstia negra de l'Estat-- i frustrar així el 9N.

1.- La campanya, ben pagada i organitzada, però feta per un equip desmotivat i amb sectors radicalitzats, té la funció de crear un clímax en les properes 72 hores que acolloneixi les institucions catalanes i els seus funcionaris tot fent córrer a la ciutadania que cauran sobre Catalunya totes les plagues bíbliques. També volen infundar la idea que Artur Mas és un boig perillós que, pel seu bé, s'ha de retirar.

Per això li han fet arribar a Mas dos tipus de missatges: el primer, des dels mitjans digitals fidels i ben pagats per les clavegueres. Aquests mitjans han començat a explicar suposats negocis familiars a l'entorn de les concessions i concursos de la Generalitat en els darrers 4 anys. El segon missatge és oferir a Mas una sortida honorable assenyalant-li els possibles successors seus...

2.- Davant del 9N també s'ha intentat atemorir des de l'Estat al cos de Mossos d'Esquadra, així com les Policies Locals, el Departament de l'Interior i el propi conseller Ramon Espadaler. A tots ells, mitjançant la tècnica de la contrainformació, se'ls ha fet arribar tot tipus d'amenaçes amb la possible intervenció dels cossos i forces de seguretat de l'Estat ja situats sobre terreny català, concretament a Calella, la Verneda i a Sant Andreu de la Barca. 
El CNI no es cansa de desaconsellar qualsevol intervenció policial o militar. Els efectes interns i a nivell internacional serien catastròfics"
Els sectors més radicals de l'Estat també amenacen amb la possible intervenció de les forces especials de la Guàrdia Civil i de les unitats de l'exèrcit de la caserna d'El Bruc, que darrerament s'han exhibit molt pel territori amb suposades maniobres. 

Aquestes intoxicacions sembla que les fan els sectors ultraespanyols de la Delegació del govern a Catalunya i del Ministeri de l'Interior. En canvi, el CNI no es cansa de desaconsellar qualsevol intervenció policial o militar perquè els efectes interns a Catalunya i sobretot a nivell internacional serien catastròfics pel Govern de Madrid, pel PP i alhora podrien arribar a descontrolar una població pacífica com la de Catalunya.

En aquesta mateixa direcció sembla que exerceix la seva influència el rei Felip VI i diferents "pares" de la constitució espanyola, els quals es mouen per frenar qualsevol ús de la violència que podria fer impossible algun tipus d'entesa de futur. 
En les properes hores els poders fàctics espanyols i catalans tenen projectades diverses reunions d'urgència per a frenar l'Estat"
3.- Allò que queda clar és el desori, el descontrol i la manca d'estratègia consensuada dels aparells de l'Estat. Els sectors més seriosos d'aquests aparells desesperen davant la incapacitat del president Rajoy en la seva política cap a Catalunya i la seva incapacitat per canviar la imatge del PP català amb el cessament de la desprestigiada Sánchez-Camacho i la delegada del govern Llanos de Luna. Ambdues s'han convertit, hores d'ara, en màquines de creació massiva d'independentistes.

4.- En les properes hores els poders fàctics espanyols i catalans tenen projectades diverses reunions d'urgència per frenar qualsevol decisió de l'Estat que pugui comportar un xoc de trens definitiu, conscients que és pràcticament impossible frenar la consulta del 9N.

5.- També l'Estat està molt i molt preocupat sobre com les forces polítiques catalanes, junt amb la societat civil, han perdut la por i són conscients dels seus drets i de la il·lusió de crear un nou Estat no permetent que ningú els aturi. 

El xoc de trens es produirà. El primer que s'equivoqui, perdrà la partida.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat