Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de febrer del 2009 | 15:54
Notícia · Economia

Els presidents dels bancs no hauran de comparèixer al Congrés

Barcelona · Els principals presidents de bancs i caixes no hauran de comparèixer al Congrés després que es rebutgés la proposta d'Iniciativa. La Comissió d'Economia i Hisenda del Congrés citarà per tractar la problemàtica derivada de la restricció de crèdits a famílies i empreses al governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordoñez, al president del Institut de Crèdit Oficial (ICO), Aurelio Martínez, el de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), Juan Ramón Quintás i el de l'Associació Espanyola de la Banca (AEB), Miguel Martín.


Sense data fixada, la ronda de compareixences s'espera que conclogui el pròxim 31 de març. Prèviament, vindran al Congrés el vicepresident econòmic, Pedro Solbes i el secretari d'Estat d'Economia, David Vegara.

Per ICV és "previsible"

El portaveu d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) al Congrés, Joan Herrera, ha lamentat la decisió dels portaveus de la Comissió d'Economia i Hisenda de rebutjar la petició d'ICV perquè compareguessin a la cambra baixa els presidents del BBVA, Banc Popular, La Caixa , Caixa Madrid, Unicaja i Grupo Santander per a "avaluar l'eficàcia de les mesures preses per a l'augment de la liquiditat" dels principals bancs espanyols.


Herrera ha subratllat que "era previsible" aquesta decisió per les declaracions de diferents dirigents socialistes la setmana passada, encara que ha valorat "positivament" que s'hagi convocat a empresaris i sindicats. No obstant això, Herrera ha lamentat que "els cinc banquers que el dilluns es van asseure en La Moncloa per a explicar i escoltar al president no ho facin en el Congrés".


Herrera ha emplaçat al govern espanyol i al PSOE a "passar de les declaracions als fets, del declaratiu a l'efectiu" i "deixar de costat la tebiesa amb la banca".  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat