Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de desembre del 2013 | 16:55
Crònica · Política

Primera gran victòria: pregunta clara i data fixada pel 9 de novembre de 2014

Artur Mas ha acordat amb ERC, ICV i CUP una consulta pel proper 9 de novembre de 2014 amb una pregunta encadenada, és a dir, una pregunta amb dos apartats. 'Vol que Catalunya sigui un estat? En cas afirmatiu, vol que sigui un estat independent?'

La majoria parlamentària a favor del dret a decidir ha posat, d'aquesta manera, punt i final a les escenes de tensió entre partits viscudes darrerament sobre el plantejament de la pregunta i la data. La claredat i concissió de la pregunta confirma una primera gran victòria en el camí cap a l'estat propi.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha resolt aquesta setmana un dels revolts del procés: la formulació de la pregunta i la data de la consulta. Amb un acord clar i àgil Mas s'ha reunit amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, el coordinador general d'ICV, Joan Herrera, i els diputats de la CUP David Fernàndez i Quim Arrufat durant una hora i mitja per fixar la pregunta de la consulta.

El resultat: el 9 de novembre de 2014 els catalans som cridats a votar sobre un futur estat català. La pregunta és la següent: 'Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest estat sigui independent?' La majoria parlamentària catalana, d'aquesta manera, s'ha mostrat abrumadorament a favor de la democràcia i del dret a decidir, un dret que pertany a tots els pobles del món.
L'opció de defensar democràticament un futur pròsper per a Catalunya és, ara més que mai, una obligació de tots"
A partir d'aquesta setmana, el camí a favor de l'estat propi i independent --encara ple de sotracs i revolts-- està més clar i definit. Aquesta gran victòria, la definició d'una pregunta clara sobre la independència de Catalunya, ha d'anar acompanyada fins el dia de la consulta de feina, treball i rauxa.

Els partits polítics, les institucions, la societat civil i el conjunt de la població catalana han de lluitar a favor d'allò que sempre ha estat seu, però que ara ho és més que mai: la llibertat de poder decidir què vol. L'opció de defensar democràticament un futur pròsper per a Catalunya és, ara més que mai, una obligació de tots.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat