Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de juny del 2014 | 17:58
La fotografia

Rebuig, resistència i desobediència: nosaltres decidim el model d'escola catalana

La comunitat educativa i la societat catalana, amb Somescola al capdavant, han batut un rècord aquesta setmana: convocar la manifestació més gran mai feta a favor de la immersió lingüística i el model d'escola catala.

M. Folch · Històrica manifestació aquest cap de setmana a la capital catalana. El Principat ha dit prou als continus atacs dels estaments estatals en contra del model d'escola catalana, un model avalat amb més de 30 anys d'èxits a les aules catalanes. 

La gran manifestació d'aquest 14 de juny ha resultat ser una marea verda de més de 100.000 persones, un èxit de la convocatòria de la coordinadora cívica i educativa Somescola. "No volem litigis, no volem una escola judicialitzada, no volem retallades de drets, no volem tornar a temps foscos. No serem passius veient que es vol ensorrar l'edifici pedagògic que hem construït amb tant d'esforç" ha advertit Somescola en el seu manifest presentat a la concentració.

D'aquesta manera, la societat civil catalana ha instat el Govern de la Generalitat a desobeir la coneguda llei Wert, que ha de destruïr la immersió lingüística en la seva aplicació, així com a donar ordres "ben clares i precises que donin confiança als nostres centres educatius" als centres d'ensenyament per tal de poder seguir un procés de resistència i desobediència a la norma provinent de Madrid.

La manifestació ha comptat amb la presència de tots els partits polítics presents al Parlament català a excepció del PP i C's, i ha estat encapçalada pel lema Per un país de tots, decidim escola catalana. La marxa ha estat representada, també, per membres d'Escola Valenciana i de l'Assemblea de Docents de les Illes.
Podeu consultar el manifest de Somescola a la secció Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat