Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de novembre del 2013 | 18:23
La fotografia

La diada de la Catalunya Nord denuncia 354 anys de resistència amb la Via del Nord

Més de 3.000 persones han unit les mans aquest cap de setmana per denunciar el Tractat dels Pirineus, que va suposar l'annexió de la Catalunya del Nord a França. Òmnium Cultural i l'Assemblea han participat en la jornada.

Més de 3.000 participants de la Via del Nord han encerclat aquest passat 9 de novembre les institucions franceses de la Catalunya Nord amb motiu de la celebració de la diada del territori.

Enguany, la diada ha traslladat l'esperit de la Via Catalana a favor de la independència que es va viure al Principat fins a Perpinyà, per tal de poder denunciar els 354 anys de resistència que viu el territori.

La jornada ha comptat amb la participació de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, i de Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea (ANC), les quals han reconegut que les realitats al nord i al sud de Catalunya són diferents perquè cada part dels Països Catalans té "un tempus diferent". Ambdues entitats s'han unit, d'aquesta manera, a les reivindicacions del territori a favor d'un estat propi.

La Diada de la Catalunya Nord d'enguany també ha suposat la clausura del Correllengua 2013.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat