Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de d'abril del 2015 | 17:10
Crònica · Seguretat

Diada de les Esquadres: comiat d'Espadaler

Des del CEEC creiem que hem de fer una valoració positiva de la tasca feta pel conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, més en els aspectes polítics que no pas en els d'Interior estrictament. Però el seu discurs del Dia de les Esquadres de Catalunya ha sigut contundent: manar els Mossos d'Esquadra referma el caràcter.

Analistes del CEEC · Frases com: "No som, ni volem ser, ni podem ser un cos policial auxiliar", "Volem i necessitem, amb l'Estat, lleialtat recíproca". I finalment, més contundent encara:  "L'única frontera que volem conèixer és la de la lleialtat".

Des del CEEC volem aprofitar la Diada de les Esquadres de Catalunya per a manifestar que cal reorganitzar seriosament l'estil i la manera de celebrar aquesta jornada. Actuacions com les d'unes streapers en unes celebracions regionals són inacceptables.

També caldria que hi hagués una participació més activa de la societat civil i la ciutadania, i no pas fent un acte en l'estricta intimitat del cos de Mossos. Si un problema té la Policia de Catalunya és la seva necessitat de connectar explicar-se davant de la ciutadania. 
Portem més de 30 anys d'experiments i els 35.000 homes i dones de la seguretat de Catalunya no s'ho mereixen"
El comiat d'Espadaler, un polític més que no pas un home d'Interior, ens fa reflexionar des del CEEC davant d'un possible nou govern el mes de setembre-octubre. Un nou govern amb el qual no podem seguir fent experiments amb polítics que a darrera hora s'incorporen a la conselleria de l'Interior. Cal preparar-los, cal que tinguin experiència i que coneguin altres cossos policials: de l'Estat, d'Europa i del món. I cal que tinguin la preparació intel·lectual i tècnica necessària, així com la fermesa per a estar al càrrec.

Portem més de 30 anys d'experiments i els 35.000 homes i dones de la seguretat de Catalunya (Mossos, Locals, Bombers, Protecció Civil) no mereixen una classe poítica que no tingui sensibilitat per un eix fonamental de les estructures d'Estat com és la seguretat. 


Analistes del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC)

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat