Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de de setembre del 2014 | 19:27
Crònica · Política

Els funcionaris de la Delegació del Govern senten ridícul de la seva delegada

48 hores abans de la Diada de l'Onze de Setembre i de la posada en marxa de la V, la delegada del govern, María de los Llanos de Luna, va dir a alguns dels seus col·laboradors que les ordres de l'Estat sobre la participació a la V eren que no hi hagués més de 500.000 manifestants presents.

Els equips tècnics de la delegació van preparar l'explicació tècnica sobre la participació a la V, tot i que les informacions de la intel·ligència de l'Estat que els hi arribaven no lligaven per res. Unes informacions que ja donaven la xifra de 800-900 mil participants a la V. Llanos de Luna va advertir-los que aquestes informacions eren ordres directes del ministeri de l'Interior.

24 hores abans de l'Onze de Setembre també es va produïr un altre incident davant l'exigència de Llanos de Luna als alts càrrecs policials d'"ensenyar el paquet" de l'Estat. Més prudents, els comandaments de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van ordenar a les seves forces no intervenir, no acceptar cap provocació i sols recórrer a la intervenció davant de fets gravíssims que posin en perill instal·lacions o persones de l'Estat.

Durant la Diada, el nerviosisme de la Delegada va posar a prova la paciència i alts càrrecs de la policia de l'Estat, els quals rebien minut a minut informacions dels seus serveis que tot es desenvolupava en perfecte ordre, civisme, sentit familiar i cap mena de violència ni provocació. Els alts càrrecs dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, en contacte permanent amb la Guàrdia Urbana de Barcelona van dir que el número de manifestants era aproximadament d'1.500.000, tot i que la Guàrdia Urbana insistia en quasi 2.000.000.

Quan es va transmetre aquesta xifra a la delegada del govern aquesta va perdre la compostura i va exigir que s'informés d'un màxim de 500.000. Els proefssionals de la delegació i molts dels alts càrrecs policials, tots ells professionals de la seguretat i l'administració, van quedar perplexes davant d'aquesta manipulació monumental.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat