Indica publicitat
Divendres, 10 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 17 de de juny del 2011 | 18:42
Editorial

Pactar amb els botxins

Han passat uns mesos des que CiU governa i no hi ha manera, més enllà de les retallades, de veure quin projecte nacional tenen entre mans.

La victòria electoral a les municipals els dobla la responsabilitat en la construcció nacional. I és que la federació, ara, governa a la Generalitat, a les Diputacions i als ajuntaments. Mai cap força política des de la transició ha acumulat tant de poder i responsabilitat.

És cert que en el si de CiU hi ha desenes i desenes de joves sobiranistes que ocupen llocs clau a nivell nacional i local, però caldria saber amb quina estratègia o projecte ho fan.

El que arriba als ciutadans i als seus propis votants, avui un tant desorientats i desanimats, són les retallades "a tort i a dret" que moltes vegades no són només la "xocolata del lloro" i que, quina casualitat, sempre afecten la línia estratègica de les polítiques socials o de construcció nacional. Hi ha una gran perplexitat.

Ha arribat l'hora que el president Artur Mas dóni la cara, que s'expliqui davant l'opinió pública, la societat civil i els sectors intel·lectuals. Ja sabem que hi ha crisi, ja sabem que potser s'han trobat la caixa buida, però cal saber quina estratègia tenen, i com la fan reflectir en la comunicació i el dia a dia.

Hi ha un altre element en el que CiU i el president estan obligats a explicar-se. Com han pogut plantejar-se pactar amb els "botxins" de la nostra llengua, cultura i nació? No veuen com estan esquarterant els Països Catalans? No veuen el que fa el PP sense escrúpols i complexes a les Illes i al País Valencià? Com a Catalunya, fa unes hores, Alicia Sánchez Camacho, amb el més representatiu de la caverna esperpèntica espanyolista, demanava que s'acabi amb la normalització lingüística i la immersió? I com posen com a condició per pactar acabar amb la projecció exterior de la nostra nació?

Haurien de reflexionar, i no s'hi val a dir que el PSOE i el PSC farien el mateix. No és el mateix, i per posar un sol exemple, cal recordar que el PSC va ser amb Marta Mata l'impulsor del model lingüístic d'immersió.

CiU no es pot convertir en el cavall de Troia que permeti normalitzar el PP a Catalunya, i si no, que ens expliquin també de què serveix Unió Democràtica de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat