Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de juny del 2012 | 16:48
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Google TV: nova via per a TV3

Ara fa aproximadament un mes, les emissions del canal internacional de Televisió de Catalunya van apagar-se. D'ençà de l'1 de maig d'enguany totes aquelles persones de fora del país que seguien TV3 a través del seu canal per satèl·lit ja no poden fer-ho.

L'apagada del canal internacional de TV3 va estar envoltada de molta polèmica, ja que es privava de la nostra a tots aquells catalans i catalanes que viuen a l'estranger i que no tenen internet a casa seva. La justificació, en aquests temps que corren, cal cercar-la en les famoses retallades. Ara bé, dit això, m'agradaria fer una reflexió: un país com el nostre es pot permetre el luxe de què una eina tan central, tan vertebradora, que cohesiona i que difon la nostra llengua i cultura, no arribi a la seva ciutadania que viu a l'estranger, tot i la situació de crisi que vivim?... Ho deixo aquí.

Amb l'arribada i la potenciació de TV3 a través d'internet, és obvi, és evident que significa que existeix un nou mitjà, una nova manera de poder veure i seguir TV3. No obstant, davant la transcendència i la rellevància de la nostra televisió per al nostre país, el que cal és sumar: afegir més mecanismes, més eines, més mitjans per poder fer arribar TV3 a més llars del món i de diverses maneres.
TVC ha estrenat Google TV, que permet veure el canal internacional de TV3 en directe
En aquesta línia, recentment s'ha sabut que Televisió de Catalunya ha estrenat l'aplicació per a Google TV, que permet veure a través del televisor el canal internacional de TV3 en directe i milers de vídeos dels seus programes de producció pròpia. Aquesta aplicació, que es pot descarregar des de la botiga digital de l'empresa del cercador, Google Play, fa que la televisió catalana sigui pionera: el primer canal de l'Estat amb presència a la plataforma televisiva Google TV. Amb aquesta estrena, que de moment només està disponible als Estats Units d'Amèrica, TV3 vol potenciar la distribució del seu canal internacional.

Google TV és una nova via, una nova manera que tenen els catalans i les catalanes que resideixen als EUA de poder veure Televisió de Catalunya. Una iniciativa més per facilitar l'arribada del canal internacional a tots els catalans que viuen a l'estranger. I la cosa no s'acaba aquí, TV3 ja ofereix serveis semblants per a televisors connectats de Sony, Philips, LG i Sharp, i també per a altres plataformes, com la videoconsola PS3, Windows Media Center, TiVo, dispositius mòbils i receptors d'InOut TV.

Ara bé, sóc del parer de què com més vies, maneres i mecanismes hi hagi per veure la nostra televisió nacional en qualsevol indret del planeta, millor. Cal posar-ho molt fàcil i no eliminar-ne cap. Ens hi juguem molt com a societat, com a país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Crònica · Nació Digital
Requena es reivindica com la candidata de les bases de CDC
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Indica publicitat