Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de juny del 2011 | 15:41
Crònica · Política catalana

La línia vermella de Badalona

L'obligació de qualsevol força política democràtica és evitar que el totalitarisme arreli en una societat. És una de les línies vermelles de la democràcia. Contra els grups xenòfobs, racistes o d'extrema dreta no s'ha d'aplicar el deixar fer, sinó tot el pes de la llei. I políticament, és una obligació moral frenar el seu accés al poder si hi ha instruments democràtics que ho permeten.

Governarà la xenofòbia a Badalona?
Albiol esdevindrà molt probablement alcalde de la tercera ciutat de Catalunya

La decisió de CiU d'entregar l'alcaldia de Badalona al PP és un error que traspassa aquesta línia vermella, perquè hi havia altres solucions democràtiques per evitar que un xenòfob governi la tercera ciutat del país. Escudar-se en deixar governar la llista més votada és amagar el cap sota l'ala, a no ser, que aquesta decisió vagi acompanyada d'altres contraprestacions polítiques, com el suport del PP al Parlament o a la presidència de la Diputació de Barcelona. Aleshores, a més d'un error seria un gest moralment reprobable.

El resultat ha estat que per primera vegada des que va guanyar les eleccions Artur Mas, a les files de CiU s'han aixecat les veus d'alarma, i no de sectors precisament marginals. El conseller Lluís Recoder, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, el diputat al Congrés Carles Campuzano, i altres quadres rellevants han expressat públicament el seu malestar per una decisió políticament errònia i èticament menyspreable.

Només des de la ingenuïtat o el cinisme es pot argumentar que deixant governar Garcia Albiol el PP es desgastarà i perdrà les pròximes eleccions municipals. Si com asseguren les enquestes, a les pròximes eleccions generals guanya Mariano Rajoy, ja s'encarregarà el PP que arribin a Badalona les inversions suficients per facilitar la feina a Albiol. Badalona s'ha convertit en la pica del PP a Catalunya, per començar a penetrar al cinturó, aprofitant la crisi del PSC. Es tracta d'una operació que va molt més enllà d'una alcaldia i que té com a objectiu fracturar el país. Amb el pas dels anys es veurà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat