Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de juny del 2015 | 00:00
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys

Quan Maragall era un borratxo i Pujol un guia espiritual

Convergència segueix entotsolada en la voluntat de concentrar tot el vot sobiranista sota la batuta de Mas. I això, de retruc, els porta a assenyalar Oriol Junqueras com l'adversari a batre. Només hi ha un Líder i qualsevol altre o és un destorb o enterboleix la foto. El guió segueix la pauta del 2012, quan CiU reclamava una majoria extraordinària amb un Mas en plan Messies.

La foto torna a ser la mateixa, exactament la mateixa. Però per assegurar aquest cop el tret han redoblat l'aposta amb una derivada essencial: cal erosionar Oriol Junqueras i desprestigiar ERC. Convergència ho porta a l'extrem. Per a CDC l'objectiu no és una majoria independentista al Parlament. Almenys no és pas la prioritat. Per a CDC el gran objectiu és salvar Mas.

Tant és així que amenacen subtilment sempre que poden, d'avortar el Procés si Mas no fa un gran resultat. Per a CDC la suma global no compta, només compta el que pugui fer la Llista de Mas, que és l'única llista que han previst des de bon principi. Era un win-win. O Junqueras formava obedient en fila índia o seria acusat i responsabilitzat de tots els mals de la humanitat.

No hi ha cap altra consigna al carrer Còrsega. O Junqueras i ERC formaven disciplinadament en fila índia rere Mas o serien arrasats per l'huracà mediàtic (amb la TV3 de Quico Homs al capdavant), polític i econòmic convergent. El Pacte subscrit per Mas el 14 de gener és paper mullat. Mas ja ha fet el que volia, aprovar el pressupost, guanyar temps per organitzar la refundació de CDC i organitzar una pinça per afeblir ERC tant com sigui possible.
La quantitat d'insults que els estrategs de Mas posen en circulació contra Junqueras estan provocant una sobreexcitació de la parròquia més convergent"
És xocant que CiU i la CUP siguin incapaços de posar-se d'acord en cap mena de política econòmica o social, que siguin incapaços de pactar cap de Full de Ruta, que ni CiU compti amb la CUP per a cap Govern i que la CUP fugi de la responsabilitat de participar en un Govern de concentració com si els hi anés la vida. I que paral·lelament sigui ERC qui garanteix l'estabilitat parlamentària a Mas un dia i un altre, qui li aprova els pressupostos o qui un dia i un altre salva els consellers de Mas de la reprovació. I que, en canvi, ERC sigui l'ase dels cops de CiU.

La quantitat d'insults i de rumors malintencionats que els estrategs de Mas estan posant en circulació contra Junqueras estan provocant, d'entrada, una sobreexcitació de la parròquia més convergent, cada dia més histeritzada i concentrada en disparar contra Junqueras a discreció, sense treva. L'histeriòmetre Presidencial està a punt de batre rècords. I això ens aboca perillosament a una batussa de resultat impredictible.

Ull Junqueras! La maquinària propagandística convergent va a per tu i no oblidis que el President Maragall va estar a punt de passar a la història com un borratxo –prova de l'eficàcia de CiU en la guerra bruta-- i el President Pujol com el baluard de totes les essències pàtries. Al final, com tots sabem, va resultar que Maragall era abstemi i Pujol no era el sant baró ni el referent espiritual del país que ens havien volgut fer creure.

Junqueras, no menystinguis la capacitat de CiU de fer mal, molt mal. I no caiguis en la provocació. Serè i endavant. Si et deixes arrossegar al fang estàs perdut.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat