Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de desembre del 2016 | 13:53
Notícia · Política catalana

Puigdemont: "Som deutors de les idees de Francesc Macià: coratge, esperança i llibertat"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del vicepresident i diversos membres del Govern, ha fet, aquest matí, l'ofrena floral davant la tomba de Francesc Macià. Puigdemont  ha assegurat que  els país "és deutor de les idees i actituds de Francesc Macià: coratge, esperança i llibertat".



Per això , com "a successors" ha apel·lat a la necessitat de "posar al dia" aquestes actituds "no només amb els llenguatges i les prioritats d'avui, sinó pensant en les generacions que han de venir i que han de poder créixer amb una Catalunya que sigui conseqüència del coratge, de l'esperança i de la llibertat".

Des del cementiri de Montjuïc, on ha fet la tradicional ofrena floral davant la tomba on reposen les despulles de Francesc Macià, en el 83è aniversari de la seva mort, ha subratllat el "gran coratge" que sempre va tenir el qui fou president de la Generalitat i que "va posar al davant de qualsevol altre interès, la coherència personal i la fortalesa interior, per aconseguir els objectius vitals i col·lectius".

Pel president Puigdemont, "a conseqüència d'aquest coratge", ha apuntat, va saber "encomanar esperança al poble de Catalunya en uns  moments de transició entre un passat fosc de negació, d'aniquilació, de supressió de les institucions seculars de la nació catalana", mentre  va posar també les bases del tercer concepte que ha explicat que el definia "la llibertat" .



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat