Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de d'octubre del 2013 | 19:11
Crònica · Afers religiosos

Tomàs More. La consciència preval sobre el poder

Drets nacionals de Catalunya o Constitució espanyola. Consciència personal i de la comunitat nacional o poders polítics establerts, Constitució inclosa. Aquesta disjuntiva remet al cas emblemàtic de Tomàs More.

El cardenal Martínez Sistach.

Així ho recorda el cardenal Lluís Martínez Sistach tot emprant altres paraules i amb la seva habitual moderació.

Tomàs More (1478-1535) és el patró dels polítics. Essent conseller del regne d'Anglaterra va morir màrtir, màrtir de la consciència, per ordre del rei Enric VIII. La causa fou un conflicte de caràcter polític i eclesiàstic.

El cardenal arquebisbe de Barcelona explica que les exigències de la consciència de Tomàs More passaren per damunt dels desigs del monarca. Alhora, segons Martínez Sistach, el servei dels polítics en una societat democràtica demana escoltar constantment el que necessita i demana el poble per tal de poder exercir els seus drets i els seus deures.

Fins aquí les paraules del cardenal Martínez Sistach. Però és raonable i fàcil deduir-ne que la millor manera d'escoltar la consciència i la veu del poble és per la via de les urnes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat