Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de febrer del 2013 | 17:09
Crònica · Afers religiosos

Silenci espanyol en l'afer Casaldàliga

L'episcopat espanyol manté silenci davant les darreres amenaces de mort sofertes pel bisbe català Pere Casaldàliga ja fa dos mesos. El claretià Casaldàliga (Balsareny, 1928) exerceix la seva missió episcopal a Sao Fèlix do Araguaia (Brasil).

Algun medi espanyol, però, ha donat suport al bisbe català. És el cas de ReligionDigital, dirigit pels periodistes José Manuel Vidal i Jesús Bastante. Aquest fet mostra la distància existent a Espanya entre el vell catolicisme oficial, simbolitzat per cardenals com Antonio M. Rouco i Antonio Cañizares, i el catolicisme de base.

A Catalunya, la manera d'expressar-se de la Conferència Episcopal Tarraconense ha estat a través del seu secretari portaveu, l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives. L'arquebisbe ha manifestat el suport solidari del bisbes de Catalunya a Casaldàliga i ha recordat el reconeixement del Govern de Catalunya.

El Govern va concedir el Premi Internacional Catalunya a Casaldàliga per la "seva meritòria tasca entre els més desvalguts, en especial els indígenes i camperols sense terra amb els que ha col·laborat en la transformació socioeconòmica del Mato Grosso brasiler".

I l'abat de Montserrat, Josep M. Soler, sempre atent a l'actualitat, va dir recentment: "Tinc una relació personal amb el bisbe Casaldàliga. Va ser professor meu. És un home que es pren seriosament l'Evangeli i el compromís de l'Església al peu de la lletra. És un model de coherència entre la fe cristiana i el compromís social de defensa de la justícia i dels drets de les persones".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat