Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de setembre del 2012 | 17:36
Crònica · Afers religiosos

L'integrisme catòlic espanyolista, tocat una altra vegada

L'integrisme catòlic espanyolista (minoritari, cridaner, practicant de l'insult) ha rebut dos nous i durs cops degut a uns esdeveniments protagonitzats per dos bisbes.

Bisbe Xavier Novell.

Un d'aquests bisbes és el de Solsona, Xavier Novell. Els sectors fonamentalistes volen tenir atrapat aquest bisbe. Per això l'elogien i el contraposen, per exemple, al cardenal Lluís Martínez Sistach, l'arquebisbe Joan-Enric Vives i el bisbe Sebastià Taltavull.

Ara, Novell ha trencat aquesta teranyina integrista al fer-se seva la doctrina pontifícia i de l'episcopat català de les últimes dècades sobre el fet nacional català. El bisbe Novell afirma: "Com pastors de l'Església no ens correspon optar per una determinada proposta però defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte inalienable de les persones i dels pobles i que cerquin, amb paciència, la pau i la justícia. Estar a favor de la independència de Catalunya és perfectament legítim moralment i, per tant, els catòlics, si ho desitgen, poden ser independentistes".

L'altre cop rebut per l'integrisme ha estat protagonitzat pel cardenal Lluís Martínez Sistach que és una de les seves bèsties negres i més odiades. Malgrat l'esforç constant d'aquests ultres catòlics per desprestigiar la tasca pastoral del cardenal, el papa Benet XVI no sols no els hi fas cas sinó que, fins i tot, ha decidit nomenar a Martínez Sistach com a membre del Sínode de Bisbes. Aquest Sínode se celebrarà al Vaticà del 7 al 28 del proper octubre. Tractarà sobre el què s'anomena la nova evangelització per la transmissió de la fe cristiana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat