Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de de maig del 2014 | 19:00
Recull de premsa

Alzamora: "Només se m'acut una solució: votem d'una vegada"

"Ens movem en el terreny de l'especulació. Això sí: il·lusionant l'una, exasperada l'altra. Només se m'acut una solució: votem d'una vegada".

L'escriptor Sebastià Alzamora ha dit que "com era previsible", a l'anomenat independentisme de butxaca "li ha sorgit un opòsit simètric, que podríem denominar, precisament, unionisme de butxaca".

"Per independentisme de butxaca --ha explicat-- entenem totes aquelles persones que fins no fa gaire temps no n'eren, d'independentistes [...] però que van fer el pas cap al sobiranisme quan van assumir la idea que una Catalunya sobirana tindria l'avantatge de suprimir el dèficit fiscal [...], i que això tindria conseqüències beneficioses".

A l'article Unionisme de butxaca Alzamora hi ha dit que parlaríem, en aquest darrer cas d'independentistes "de nou encuny, que ja no s'aferren a arguments identitaris, històrics ni sentimentals, sinó a un pragmatisme identificable i quantificable": "Una cosa és certa: l'independentisme de butxaca és una proposta en positiu, que ha engrescat moltes persones".

"L'unionisme de butxaca ve a ser el mateix, però a l'inrevés. Després d'invocar mil i una raons històriques i sentimentals (" Llevamos quinientos años juntos; para mí sería como si me cortaran un brazo" ) contra una eventual independència de Catalunya, finalment el nacionalisme espanyol, així de dretes com d'esquerres, ha descobert que l'argument definitiu residia en els calés. I han iniciat el contraargumentari corresponent: una Catalunya separada d'Espanya seria molt més pobra que l'actual, per no dir que cauria en la misèria més pelada i absoluta" ha continuat explicant.

L'autor de l'article ha assenyalat els arguments de l'unionisme de butxaca: "la Catalunya independent seria un caos de penúries que no podria imaginar ni el profeta més apocalíptic". Finalment Alzamora ha conclòs que tant en un cas com en l'altre, tant l'unionisme de butxaca com l'independentisme de butxaca, "ens movem en el terreny de l'especulació": "Això sí: il·lusionant l'una, exasperada l'altra. Només se m'acut una solució: votem d'una vegada".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat