Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de de juliol del 2013 | 14:37
Crònica · Afers religiosos

Èxit dels llibres sobre el papa Francesc en català

Els llibres de Jorge Bergoglio, el papa Francesc, i sobre l'actual Sant Pare escrits en català són èxits de venda en llibreries especialitzades com, per exemple la Claret. Això demostra l'impacte aconseguit gràcies a les seves paraules, gestos i decisions de talant evangèlic.

Aquest és el cas de La Llum de a fe (Lumen Dei), primera encíclica de Francesc. Ha estat escrita a partir dels textos aportats pel seu predecessor, Benet XVI. Un llibre del que és autor Bergoglio es Ment oberta, cor creient. Aquest és un conjunt de les seves reflexions i meditacions. Un altre llibre és El papa Francesc, el qual és fruit d'unes converses que Bergoglio, quan era cardenal arquebisbe de Buenos Aires, va tenir amb Sergio Rubin i Francesca Ambrogetti.

Hi ha dos llibres de destacats autors catalans. Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat, ha escrit Les floretes del papa Francesc. El títol recorda a sant Francesc d'Assís, un home de radical compromís cristià reconegut en els àmbits eclesials i, en general, humanistes. Dalmau fa una anàlisi de les primeres actuacions de l'argentí Francesc com bisbe de Roma.

L'altre llibre és L'Església davant la cruïlla. El seu autor, el filòsof i teòleg Francesc Torralba, analitza en aquest volum la situació actual de l'Església a partir de les aportacions del pontificat de Benet XVI i de les esperances que Francesc obra en l'Església i en aquest món.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat