Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de febrer del 2013 | 16:55
Crònica · Afers religiosos

Comentaris cristians sobre afers polítics

El laic Joan Rigol, el benedictí Sergi d'Assis i el claretià Màxim Muñoz són alguns dels cristians que parlen aquests dies sobre afers eclesials i polítics d'actualitat. Joan Rigol ha fet unes declaracions a Catalunya cristiana sobre el ja Papa emèrit Joseph Ratzinger en la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família.

Màxim Muñoz.

"El respecte a la catalanitat del nostre poble –diu─ féu que la gran part de la cerimònia fós en català. Un altre signe de catalanitat que li agraïm profundament i d'una manera especial en aquests moments que viu al nostre país.

D'aquests moments, n'ha parlat el gemà Sergi d'Assis, prefecte de l'Escolania de Montserrat. Hi ha escrit al Twitter: "Per què des d'Espanya no es vol que Catalunya decideixi el seu futur? Per què tampoc que decideixi el seu present? En el fons, un mot: por". I també: "Les darreres setmanes al nostre país sembla com si algú hagués engegat el ventilador... i els ciutadans al·lucinem. Però qui, i per què ara?

També Màxim Muñoz (provincial dels claretians i president de la Unió de Religiosos de Catalunya) ha usat el Twitter: "Per si encara no quedés clar, el federalisme del PSOE es basa en el no reconeixement de Catalunya com a nació". Un segon tuit seu: "Chacón: Crec fermament en l'entesa entre Catalunya i Espanya. Pactar una consulta no és una entesa entre Catalunya i Espanya?". Un darrer tuit: "Rajoy: Res pot ser inconstitucional. Molt bé: està disposat a canviar la Constitució per fer constitucional el dret a decidir?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat