Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de juny del 2015 | 18:58
Recull de premsa

Xirgo: "A CDC hi ha qui creu que UDC resta més que no suma"

"Mas va dir públicament que no deixaria abandonat el sector crític d'Unió si no guanyava. I ho està complint. Vist que no hi haurà llista única, Mas i CDC han decidit jugar totes les cartes. La d'UDC inclosa".

El periodista Xevi Xirgo ha dit a un article que "tothom sap que aquesta no serà l'enèsima crisi" de CiU, una coalició que "aviat arribaria als seus quaranta anys d'existència". "Serà la crisi definitiva. I la clau, probablement, més enllà del cansament acumulat després de minicrisis constants, l'hauríem d'anar a buscar justament a les eleccions al Parlament del 2012, quan la coalició va passar dels 62 diputats als actuals 50" ha reblat.

A l'article Per què no és una crisi més? Xirgo hi ha dit que "Mas està ara disposat a presentar-se de nou a les eleccions amb el risc d'anar-hi sense Unió [...] probablement perquè el president, i el partit del president, lluny de trobar-ho un risc, com sostenen alguns opinadors, creuen que els farà més bé que mal". "Quan el 2012 --ha continuat-- el president Mas va convocar eleccions havent fet ja una aposta clara per la independència, la coalició es va enfonsar (de 62 a 50 diputats), mentre que ERC va passar de 10 a 21. I a CDC sempre s'han quedat amb el dubte de si una part d'aquest mal resultat no era només atribuïble a
El Mundo sinó a Unió i als seus constants pals a les rodes, tant al procés com als socis republicans".

"Posats a triar, molts electors independentistes van preferir ERC, els de sempre, perquè no es refiaven d'uns nouvinguts a la causa que anaven amb uns socis que estaven dient el que deien. Dos anys després, i sentint els seus dirigents, ningú dubta que CDC aposta per la independència, i al partit i a Palau hi ha el convenciment que la figura d'un president querellat pel 9-N és el gran valor del procés" ha sentenciat.

Finalment, Xirgo ha dit que en el darrer consell nacional de CDC Mas va dir públicament que no deixaria abandonat el sector crític d'Unió si no guanyava. "I ho està complint. Vist que no hi haurà llista única, Mas i CDC han decidit jugar totes les cartes. La d'UDC inclosa" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat