Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de juliol del 2016 | 20:29
Notícia · Política catalana

Conesa: "Les bases reivindicaven una formació clarament independentista. Hi combrego. M'he declarat independentista. Per mi, cap problema"

Mercè Conesa, actual alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, aspira a la presidència del Consell Nacional del PDC en competència amb Joan Vila, exalcalde de Bigues i Riells i Santi Vila, conseller de Cultura. Conesa afirma que es presenta perquè vol "col·laborar a fer

créixer un nou moviment polític a Catalunya. Un moviment que beu de diferents fonts, però que vol articular una centralitat política contraposant-la amb ERC".

Una candidata que es declara independentista i que aposta per una República perquè afirma "en un futur estat independent bé ha d'haver-hi una organització de l'estat. I, com comprendreu, al segle XXI no té gens de sentit la monarquia. Respectem que hi hagi estats que en vulguin, però per nosaltres té sentit una república, amb un president escollit  pels ciutadans"sentit la monarquia. Respectem que hi hagi estats que en vulguin, però per nosaltres té sentit una república, amb un president escollit  pels ciutadans".

Pel que fa al Congrés en el que es va constituir PDC creu Conesa que "ha servit per fer entendre a tothom que hi ha moltes persones que hem tancat una etapa i n'obrim una de nova" i sobre si caldria que CDC demani perdó afirma "donem valor a tot el fet positiu que hem pogut aportar, i també demanem perdó d'allò que no hem fet bé". I pel que fa a la polèmica del nom assegura "
Era impossible avançar el que passaria perquè no ho sabia ningú. Puc entendre la queixa, però també és cert que hi ha un munt de partits registrats amb la paraula "demòcrata". Quan hi hagi escollits president, presidenta i la direcció del partit, es treballarà amb la marca per diferenciar-la de Demòcrates de Catalunya".


Pel que fa a la possibilitat de convocar un referèndum assegura "Crec que no hi ha cap més remei que introduir el referèndum dins el full de ruta. Hem de veure que tot el procés és molt delicat. Tenim debilitat dels instruments legislatius. Ho veiem quan ens impugnen les lleis del parlament. La debilitat econòmica també és brutal. I tot plegat, amb guerra bruta pertot arreu. Per tant, això serà molt i molt complicat. Com podem avançar: si no podem acabar de complir el full de ruta establert, no ens quedarà cap més remei que introduir-hi el referèndum". Tot i això afegeix al respecte "tinc dubtes sobre si els que votarien negativament no van a votar, tingui prou legitimitat democràtica. Ens garanteix un referèndum unilateral aquesta legitimitat democràtica per continuar endavant amb el procés? Jo en tinc dubtes. Ara bé, potser no tenim cap més remei que anar cap aquí".

Finalment pel que fa  a la idoneïtat o no de continuar formant part del Grup Liberal Europeu afirma "Nosaltres som un partit europeista, tenim actius importants associats a Europa, com la Marta Pascal, i aquest ascendent nosaltres no el podem perdre. Ens hem de ressituar respecte als liberals europeus, hi tenim grans incomoditats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat