Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de de juny del 2013 | 18:52
Recull de premsa

Voltas: "És possible que estiguem assistint a l'extinció d'un projecte polític que ha marcat junt amb CiU la Catalunya sorgida de la transició"

"Si és així, espero que ERC i ICV sàpiguen incorporar al seu bagatge el millor del que ha representat el PSC des de 1977 ençà".

Sobre l'enquesta d'intenció de vot d'El Periódico el periodista Eduard Voltas n'ha destacat "la caiguda espectacular de CiU" que "serà interpretada de forma interessada pels adversaris del procés sobiranista com una demostració del fracàs d'Artur Mas".

A l'article Claus d'un 'sorpasso' Voltas hi ha explicat que davant d'aquests atacs al sobiranisme cal recordar tres coses: "primera, que si el votant de CiU fugís de l'independentisme no es refugiaria precisament en ERC sinó en el PSC o el PP. Segona, que segons l'enquesta, la suma d'ERC+CiU (73-75) seria ara superior a l'actual suma de CiU+ERC (71). I tercera, que el bloc explícitament sobiranista (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) també creix en conjunt (91-92 diputats segons Gesop contra els 87 actuals)".
Junqueras, en temps de desafecció, presenta una característica absolutament essencial: no sembla un polític"
A l'article de Nació Digital Voltas ha continuat explicant que tot indica que allò que "cotitza a l'alça continua essent el sobiranisme, i cada vegada més" i ha dit que CiU cau sobretot per la "combinació de tres factors: el desgast de governar en les pitjors condicions possibles, els dubtes que genera la "distorsió Duran" entre el seu electorat més sobiranista, i la competència directa d'un Oriol Junqueras en estat de gràcia que en temps de desafecció presenta una característica absolutament essencial: no sembla un polític".

L'autor de l'article ha dit de Junqueras que "transmet idealisme, entrega desinteressada per una causa, manca absoluta de cinisme i honestedat personal" i que això provoca un "panorama extremadament complicat per a CiU": "Seguir com fins ara està demostrat que engreixa ERC, però rectificar per motius partidistes probablement encara acceleraria més la caiguda en benefici dels republicans".

Finalment Voltas ha conclòs que "és possible que estiguem assistint [...] a l'extinció d'un projecte polític que ha marcat junt amb CiU la Catalunya sorgida de la transició" i ha alertat a ERC i ICV que "si és així, espero que sàpiguen incorporar al seu bagatge el millor del que ha representat el PSC des de 1977 ençà". "Que es perdi el partit no hauria de significar que es perdi tot allò de bo que ens ha aportat" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat