Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de de novembre del 2012 | 18:27
Recull de premsa

Vives: "El mercat cultural és a la base del mercat turístic. Només per això tancar l'Espai Mallorca és una barbaritat"

"L'allunyament de les grans capitals del país és una de les estratègies per desmembrar i desarticular la catalanitat. Mallorca, València i Barcelona han de mantenir lligams forts".

Antoni Vives, regidor a l'Ajuntament de Barcelona, ha escrit al diari Ara que "cal tenir present que allunyar Mallorca de Barcelona és un dels objectius dels nostres enemics".

"Ells volen negar ─ha continuat─ l'evidència per la via d'imposar una realitat artificial: Mallorca no té per què promocionar-se culturalment a Barcelona". Vives ha denunciat que ells, de fet, "saben millor que nosaltres que sí que ens és essencial" relligar la cultura produïda a l'illa amb la produïda al Principat, perquè això permet "dotar-nos d'un volum de producció i, sobretot, d'un mercat suficient".

"Per això l'estratègia del Llull, i la de tenir referents com l'Espai al Cap i Casal, és clau" ha reblat. L'autor de l'article ha dit que la crisi "serveix d'excusa per tancar l'Espai, que és una manera de fer desaparèixer Mallorca de Barcelona" i ha lamentat que no sap "què pot venir després". "Cal que hi restem atents. L'allunyament de les grans capitals del país és una de les estratègies per desmembrar i desarticular la catalanitat" ha alertat.
És essencial relligar la cultura produida a l'illa amb la produida al Principat"
Vives ha dit que Mallorca, València i Barcelona han de mantenir "lligams forts que saltin per damunt de la paret de la política autonòmica" i ha explicat que ja era així "abans de les autonomies": "I espero que ho sigui encara més després de les autonomies, tot i aquestes atzagaiades".

Finalment, Vives ha dit que els arguments per defensar la reobertura de l'Espai "són sobrers": "Avui el mercat cultural és a la base del mercat turístic i de la promoció dels territoris. És una raó econòmica de molt de pes, i només per això tancar l'Espai Mallorca és una barbaritat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat