Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de de gener del 2014 | 13:13
Recull de premsa

Villatoro: "L'onada sobiranista neix d'una confrontació d'interessos però s'alimenta de la sensació de menyspreu"

"Si l'opinió pública espanyola hagués respost amb una discussió d'igual a igual, probablement l'onada sobiranista s'hauria estabilitzat o fins i tot s'hauria afeblit".

A un article publicat al diari Ara, l'escriptor Vicenç Villatoro ha apuntat al per què de la "dificultat en l'opinió publicada espanyola per tractar els arguments del sobiranisme d'igual a igual, amb respecte".

"Hi ha aquesta tendència al
retruécano enginyós per damunt dels arguments, al menyspreu insultant, a l'acusació de bogeria" ha lamentat Villatoro.

A l'article Són bojos, aquests catalans l'autor hi ha dit que el sobiranisme català "s'alimenta de raons objectives o aparentment objectivables: un conflicte d'interessos, un greuge fiscal, un greuge en les inversions de l'Estat, la constatació que l'Estat ha decidit ser l'Estat d'una de les seves cultures i no de totes..."

Tot i això, Villatoro ha continuat: "Però en les demandes de divorci hi pesen tant les causes objectives --els interessos-- com les subjectives, la sensació de menysteniment, de no ser respectat, de ser mirat de dalt a baix. L'onada sobiranista que hi ha a Catalunya [...] neix d'una confrontació d'interessos. Però s'alimenta també amb la sensació de menyspreu".

Finalment, Villatoro ha conclòs que "si l'opinió pública espanyola hagués respost amb una discussió d'igual a igual, probablement l'onada sobiranista s'hauria estabilitzat o fins i tot s'hauria afeblit".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat