Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de de novembre del 2015 | 11:25
Recull de premsa

Villatoro: "23/11: Rajoy s'ha carregat l'autogovern de Catalunya"

En un article al diari Ara el periodista Vicenç Villatoro afirma que "Rajoy s'ha carregat l'autogovern de Catalunya" i que a Catalunya "Ningú ja no defensa en la pràctica quedar-nos com estàvem. Els sobiranistes proposen un salt endavant, Rajoy aplica un salt cap enrere".

Ho ha fet per un procediment més subtil, però igualment eficaç, que la suspensió de l'autonomia a través de l'article 155: la intervenció de les seves finances. Si no pots decidir en què et gastes els diners, no governes. L'operació és segurament molt profitosa en termes de campanya electoral, per a Rajoy, però, té alguns riscos. Un, que et carregues l'autogovern, però es manté l'estructura política i l'autonomia, que continua podent fer política. L'altre, que Rajoy renuncia a ser i a presentar-se com el defensor de l' statu quo, de deixar les coses tal com estaven. Fins ara, davant de l'exterior i davant dels catalans, Rajoy podia dir que ell era el defensor del que teníem, mentre que els sobiranistes s'ho volien carregar. A hores d'ara, el que teníem ja no té cap defensor operatiu. Ningú ja no defensa en la pràctica quedar-nos com estàvem. Els sobiranistes proposen un salt endavant, Rajoy aplica un salt cap enrere. I els qui a Catalunya eren partidaris de quedar-se quiets, de l' statu quo, del que em quedi com estic, ara hauran de triar. O algun salt endavant, amb tots els seus riscos, o un salt endarrere com el que ha fet Rajoy, amb tots els seus perjudicis. No al govern català, als catalans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat