Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 24 de d'octubre del 2012 | 17:41
Recull de premsa

Villatoro: "El sobiranisme necessita una majoria parlamentària no per sota dels dos terços"

"L'Europa que ha obtingut el premi Nobel de la pau ha de ser una aliada poderosa [...]. Difícilment podrà veure amb antipatia que els catalans votin per decidir democràticament el seu futur".

L'escriptor Vicenç Villatoro ha sentenciat els requisits que el sobiranisme català necessita a les properes eleccions al Parlament de Catalunya: "Primer, una participació prou alta, que s'hauria de situar com a mínim en el seixanta per cent".

L'autor de l'article Europa és la solució ha dit que segonament es necessita que el lideratge polític del procés "-sense eufemismes: qui hagi de ser el president de la Generalitat- tingui al darrere d'una manera directa una majoria molt sòlida de diputats, [...] per encarnar amb una visibilitat total i sense possibilitat de lectures ambigües el suport popular a l'organització d'un referèndum".

El tercer requisit de Villatoro és que el conjunt de les forces polítiques sobiranistes "tingui una majoria molt qualificada al Parlament, no per sota dels dos terços" amb la qual cosa l'Europa que ha obtingut el premi Nobel de la pau "ha de ser una aliada poderosa i compromesa amb el procés" de decisió dels catalans. "Potser no veuria amb simpatia ─ha conclòs─ la independència de Catalunya (o potser sí). Però difícilment podrà veure amb antipatia que els catalans votin per decidir democràticament el seu futur".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat